28 Şubat İçin Meclis Komisyonu Talebi

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Meclis yasal düzenlemeyle 28 Şubat’a ilişkin komisyon oluşturmalı.” dedi.

Yalçın, İletişim Platformunca Mehmet Akif İnan Vakfı’nda düzenlenen “28 Şubat Postmodern Darbesi ve Sivil Toplum Kuruluşları” programında yaptığı konuşmada, o günlerin bir daha yaşanmamasını diledi.

28 Şubat’a gelene kadar yaşanan süreci anlatan Yalçın, yaşananların doğru düzgün kayıt altına alınmadığını, kitaplaştırılmadığını savundu.

Yaşanılanlardan sonra ülkenin ekonomisinin bitirildiğini dile getiren Yalçın, bütün bu ekonomik gerilemenin sonucunda nüfusun en fakir yüzde 20’si ile en zengin yüzde 20’si arasındaki gelir dağılımı uçurumunun 12 kat arttığını, bunun bedelini çalışan ve üretenin ödediğini söyledi.

Eğitim boyutuyla 28 Şubat’ı raporlaştırdıklarını dile getiren Yalçın, şöyle devam etti:

“Birçok insanın hayatına hükmedecek, hayatını karartacak kararlar verildi. Dehşet bir giyotin işletildi. Şirketler yeşil sermaye kumpasıyla ekmeklerinden edildi, çok ciddi zarar görenler oldu. Sivil toplum kuruluşları kapatıldı, mallarına el koyuldu, yöneticilerine de hapis cezası verildi. İltica faaliyetiyle kapatılan vakıf sayısı 21, el koyulan taşınmaz sayısı 187. 6 milyon kişi hukuksuz fişlemelerle sakıncalı ilan edildi. Binlerce insan haksız soruşturmalara ve kovuşturmalara mahkum edildi. Öğrenciler okullarından, kamu görevlileri memuriyetten, işçiler işinden ihraç edildi.”

Yalçın, 28 Şubat faillerinin yargılanması konusunda süreci bizzat takip ettiklerini, Ankara Adliyesi önünde yapılan eylemlerin birçoğunu kendilerinin düzenlediğini hatırlattı.

Hala o dönemin mağdurları olduğunu belirten Yalçın, “Meclis yasal düzenlemeyle 28 Şubat’a ilişkin komisyon oluşturmalı. Bunu OHAL Komisyonu gibi nasıl ki 15 Temmuz’dan sonra oluşturdular, buna benzer başvuru komisyonu oluşturmalı. Bu görevi TİHEK’e de verebilir. Meclis bir muhatap belirtmeli.” diye konuştu.

Related Posts

Yargıtay hapis cezası verdi! İnternetten ilan verirken bunu yapan yandı!

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, online ticaret sitesinde açtığı ilana başka birine ait telefon numarasını yazan sanığa, “verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme” suçundan verilen cezayı onadı.

Gözaltındaki Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek ve eski gelini Zeynep Kerimoğlu hakkında da gözaltı kararı!

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca, “rüşvet” iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek gözaltına alındı. Böcek’in oğlu Gökhan Böcek ve eski gelini Zeynep Kerimoğlu hakkında da gözaltı kararı verildi.

147 yıllık tarihi otel 54 liraya satışta

İngiltere’de bulunan 147 yıllık The Royal Hotel, şaşırtıcı bir şekilde sadece 1 sterline (yaklaşık 54 TL) satışa çıkarıldı. Ancak bu cazip teklifin arkasında ‘küçük bir detay’ gizli…

Elazığ’da işçiler, AKP’yi siyah tabutla protesto etti

Elazığ’da kamu işçileri, hükümetin yüzde 17’lik zam teklifini protesto etmek için AKP İl Başkanlığı önüne “Kamu İşçisi Allah Rahmet Eylesin” yazılı siyah tabutla yürüdü. Türk-İş Elazığ Şubesi Başkanı Bayram Bahçeci: “Artık sabrımız kalmadı, geçim değil yaşam mücadelesi veriyoruz” dedi.

İktidara yakın medya hedef aldı, Şimşek’e MHP sahip çıktı

İktidara yakın Yeni Şafak ve Türkiye gazeteleri Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i manşetlerinde hedef alırken Şimşek’e destek MHP’den geldi.

Sarılacak kefen, defnedilecek mezar yok: Morglar sahipsiz ceset dolu

İsrail’in Gazze’deki soykırımı 21 aydır devam ediyor ve artık ne hastanelerdeki morglarda ne de cenazeleri defnedecek mezarlıklarda yer kaldı. Nasır Hastanesi yetkilileri, “Kefenimiz de kalmadı. Kimsesiz cenazeleri gelip alın ve defnedin” diyerek Gazzelilerden destek istedi.