Yargıda anlık takip dönemi başlıyor

Yargı Sisteminde Yeni Adımlar Atılıyor

Hükümetin gündeminde yargı sisteminde atılacak yeni adımlar var. Adaletin etkinliğini artırmak amacıyla yargıda anlık takip ve etkin teftiş dönemi başlatılacak. Bu kapsamda adalet ve yargı teşkilatının teftişine ilişkin kapasite yükseltilecek.

Türkiye’nin aktardığına göre performans ve verimlilik artırılarak yargısal süreçlerin makul sürede tamamlanması için önleyici teftiş uygulamaları geliştirilecek. Teftiş kurullarının bünyesinde anlık takip yapacak ve tespit edilen sorunları anında çözüme kavuşturacak birimler oluşturulacak. Teftiş sonrası iyi uygulama örneklerine yer verilecek.

Müfettişliğe atanmak için aranan mesleki kıdem süresi ise artırılacak. Müfettişlerin atanmalarını takiben ve görevlerinin devamı süresince uzmanlık gerektiren alanlarda eğitim almaları sağlanacak. Cumhuriyet savcılarının adalet daireleri ile kasa hesapları üzerindeki gözetim ve denetim yetkisinin güçlendirilmesi için ağır ceza merkezlerinde denetim büroları kurulacak.

(ALINTI)

Related Posts

Çeşme’de düzenli su kesintileri başladı: Sadece 2 ay para kazanan esnaf da eski belediye başkanı da yönetime tepkili

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden İzmir’in Çeşme ilçesinde, her gün 23.00-06.00 saatlerinde uygulanacağı açıklanan zorunlu su kesintisi bu geceden itibaren başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesinin dün yaptığı açıklamanın ardından Çeşmeliler …

Fas kamuoyundan İsrail Meclisinin Batı Şeria’nın ilhakını talep eden kararına tepki

Filistin İçin Ulusal Çalışma Grubu, İsrail Meclisinde atılan adımları yazılı bir açıklamayla değerlendirdi. Yapılan açıklamada İsrail’in attığı bu adımların cezasız kalmasının yeni ihlalleri teşvik ettiği ifade edildi.

28 milyon imza olana kadar devam

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu için tek başına 10 bin imza topladı Yeliz Arslan. 67 yaşındaki annesiyle kapı kapı dolaşan Arslan, 28 milyon imza hedefi için çalışacağını belirtti.

Konya’da Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

Konya’da düzenlenen operasyonda 1912 sikke ve 196 tarihi obje ele geçirildi, bir şüpheli tutuklandı.

Kdz. Ereğli Belediyesi’nde Görev Değişiklikleri

Kdz. Ereğli Belediyesi’nde Temizlik İşleri Müdürü Koray Sivrikaya, Ulaştırma Müdürü olarak atandı ve iki müdürlüğü birlikte yürütecek. Rıdvan Korkmaz ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde Makine Mühendisi olarak görevlendirildi.

50 bin TL’ye eski eşinin motosikletini kundakladı

Çanakkale’de bir kişi, boşandığı eski eşinin motosikletini 50 bin TL’ye kundaklattı.