Yumuşatıcıyı bu şekilde koyduğunuzda çamaşırlarınız günlerce güzel kokacaktır

Neden acaba? Bazen makine çamaşırları iyi yıkamayabilir ve kötü bir koku olabilir, o zaman öncelikle ısıtıcının düzgün ısıtıp ısıtmadığını kontrol etmeli, makinede her şey yolundaysa sorunu başka yerde aramalısınız.

Arızalı bir çamaşır makinesinden ziyade, belki de gerçekten yanlış bir şeyler yapıyorsunuzdur. Birçok kişi çamaşırlarını yıkarken çok fazla deterjan veya yumuşatıcı kullanıyor ve makine bunları gerektiği gibi durulamıyor, bu da kumaşta birikiyor ve hoş bir koku yerine tam tersi bir kokuya neden oluyor.

Ayrıca, ne tür çamaşırlar yıkadığınızı ve kumaşın yumuşatıcı eklenmeye uygun şekilde tasarlanıp tasarlanmadığını göz önünde bulundurun. Her kumaş yumuşatmaya uygun değildir, sentetik kumaşlar yıkanıyorsa yumuşatıcı kullanımından kaçınılmalıdır.

Konu kot pantolonlar olduğunda, üreticilerin net bir duruşu var: Kotları yıkarken asla yumuşatıcı eklemeyin . Yumuşatıcı kumaşın genleşmesine ve renginin daha çabuk çıkmasına neden olur.

Eğer bu tavsiyeye uymaya hazır değilseniz, iki yıkama arasındaki optimum aralık , kot pantolonun ne sıklıkla giyildiğine ve vücudunuzun bireysel özelliklerine bağlı olarak 2 ila 6 aylık bir süredir .

Makinede biriken kirler çamaşırlarda kötü kokuya da sebep olabilir, kıyafetlerde beyaz lekeler oluşabilir.

BUNU ÖNLEMEK İÇİN BİRKAÇ BASİT BAKIM KURALINI TAKİP EDEBİLİRSİNİZ:

Her yıkamadan sonra çamaşır makinenizi mümkün olan en kısa sürede boşaltın.

Her yıkamadan sonra kapak lastiğinde kalan deterjanı temizleyin.

Deterjan bölmesini düzenli olarak kurulayın.

Ayda bir kez çamaşır makinenizi deterjan ve sirke ile “boş” çalıştırarak dezenfekte edin.

Yumuşatıcıyı yıkama işleminin hemen başında eklemeyin, makine ilk yıkama işlemini tamamlayana kadar bekleyin ve ancak bir sonraki yıkama için suyu çektikten sonra yumuşatıcı ekleyin. Bu şekilde kumaşta daha fazla yumuşatıcı kalacak ve daha güzel kokacaktır. Ancak dikkatli olun, çünkü keskin kokuya neden olan yumuşatıcı kalıntıları cildinizi tahriş edebilir.

Related Posts

Hamas’la ateşkes görüşmesi: Gazze’deki trajedi sona ermeli

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Gazze’de ateşkesin dillendirildiği bir dönemde Hamas Liderlik Konseyi Başkanı Muhammed İsmail Derviş ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Görüşmede, Gazze’deki yıkım ve insani trajedi ile kalıcı ateşkes başlıkları masaya yatırıldı.

Lübnan – Suriye sınırında uyuşturucu tacirlerine şok baskın

Suriye İçişleri Bakanlığı, 28 Haziran 2025 Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Şam kırsalındaki Nübek bölgesinde, Narkotik Şube ile iş birliği içinde önemli bir uyuşturucu operasyonuna imza attığını duyurdu. Lübnan’dan Suriye’ye geçmeye çalışan bir …

Tarihi kule 230 bin TL’ye satışta

Geçmişte Federal Almanya Cumhuriyeti ile Doğu Almanya’yı ayıran çizgide yer alan gözetleme kulesi, 5 bin euroya (yaklaşık 230 bin TL) açık artırmaya çıkarıldı.

Başkent’te orman yangınlarına karşı önlemler artırıldı

Başkent’te orman yangınlarına karşı denetim ve güvenlik önlemleri artırıldı.

‘Günde 10.000 adım’ hedefi suya düştü: Erken ölüm riski taşıyor!

En kolay ve etkili egzersiz biçimlerinden biri olan yürüyüşle alakalı bilinenler şüpheye düşürdü. Günde “10.000 adım” hedefi bir pazarlama kampanyasının ürünü olabilir. Bilim insanları, demans ve kalp hastalığına karşı koruyucu etkisi olan en ideal adım aralığını yeni araştırmalarla ortaya koydu.

İstanbul Üniversitesi mezuniyetinde ‘toplu dua’

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, 1 Temmuz’da gerçekleştirilecek mezuniyet programına ‘toplu dua’ ekledi. Mezuniyet töreninde Rektör Zülfikar’ın konuşmasının ardından ‘insanlık için dua’ edilecek.