Zafer Partisi Genel Başkan Vekili Şehirlioğlu’ndan Özdağ’ın Tutukluluğuna İtiraz

ZAFER Partisi Genel Başkan Vekili Ali Şehirlioğlu, “Hukuk işletilirse hocamızın (Ümit Özdağ) yarın sabah bile dışarıda olması kaçınılmaz bir beklentidir. Kendisi çok iyi” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkan Vekili Ali Şehirlioğlu, partililer ile bir araya gelmek ve birtakım ziyaretler yapmak için Zonguldak’a geldi. Bir düğün salonunda partililer ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Şehirlioğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın hukuksuz şekilde tutuklu bulunduğunu belirtti. Şehirlioğlu, tutukluluğa yönelik itiraz ettiklerini ve kabul edilmezse üst makamlara konuyu taşıyacaklarını söyledi.

‘ÇEKİNCELERİMİZİ HER ŞEKİLDE AYAKTA TUTUYORUZ’

Ümit Özdağ’ın cezaevindeki durumuna ilişkin Şehirlioğlu, “Malumunuz her tutuklu, devletin güvencesi altındadır tevkif evlerinde. Ama örnekleri çoktur Türkiye’de. Rahmetli Kaşif Kozinoğlu’nu unutmayalım, otopsisi bile yapılmamıştır. Tabii ki bu konudaki çekincelerimizi her şekilde ayakta tutuyoruz. Bunu da tevkif evinin idarecileriyle paylaşıyoruz. Ama orası çok büyük bir cezaevi. Orada mafya liderlerinden tutun, uyuşturucu baronlarından tutun, PKK ve devlet aleyhine bölücülükle uğraşan herkese kadar orada. Güvenliğin genel başkanımız için üst düzeyde olması gerektiğini her seferinde vurguluyoruz” dedi.

Ümit Özdağ’ın tutuklanmasının hukuka aykırı olduğunu söyleyen Ali Şehirlioğlu, “En kısa sürede, yaptığımız itiraz sonucunda genel başkanımızın çıkacağına inanıyoruz. Ama hukuksuz bir ülkede gidiyorsak eğer, hukukun işlemediği bir ülkede gidiyorsak eğer, hukukun, adaletin eşit olarak dağıtılmadığı bir ülkede gidiyorsak eğer, bunun cevabını vermek çok zor. Hukuk işletilirse hocamızın yarın sabah bile dışarıda olması kaçınılmaz bir beklentidir. Kendisi çok iyi. Kendisi çok iyi bir iç siyaset, dış siyaset çok dolu bir insandır. Çok iyi bir öğretim üyesidir. Bu konuda emniyette, hukukta çok insanın hocalığını da yapmıştır. Hoca bu 1-2 gün içinde bile bir kitap bile yazmıştır. En azından orada kağıtla olmasa bile kafasında” diye konuştu.

Related Posts

İsrail, Yemen’deki havalimanını vurdu

İsrail ve ABD’nin, Yemen’in başkenti Sana’daki havalimanına saldırdığı bildirildi.

Suriye’de dikkat çeken görüntü: Şara hünerlerini sergiledi

Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara ve Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani’nin başkent Şam’da basketbol oynadığı eğlenceli görüntüleri büyük ilgi topladı.

‘Yiyip kaçtılar’ dedikleri aileye 4 milyon lira ödediler

İngiltere’nin Derbyshire bölgesindeki bir pub, yemek ücretini ödediği halde ‘yiyip kaçtı’ diye suçladığı aileye 75 bin sterlin (yaklaşık 4 milyon TL) tazminat ödemeye mahkum edildi.

Ukraynalılar, Zafer Günü’nü kutlamak için Moldova’ya gidiyor

Rusya ve Sovyet tarihinin en önemli zaferlerinden birinin kutlandığı 9 Mayıs Zafer Günü’nün Ukrayna’da Avrupa Günü olarak değiştirilmesi, tarihine sahip çıkan Ukraynalıları komşu ülkelere yöneltiyor.

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonu: 16 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde silah kaçakçılığı operasyonu düzenlendi operasyonda 16 şüpheli gözaltına alındı.

Uluslararası hava yolu şirketleri, Tel Aviv uçuşlarını askıya alma kararını uzattı

İsrail merkezli internet sitesi Calcalist’in haberine göre, Lufthansa Grubu’na bağlı hava yolları Eurowings, Swiss, Austrian Airlines ve Brussels Airlines, Tel Aviv uçuşlarının askıya alındığı tarihi 11 Mayıs olarak güncelledi. İtalyan Hava Yolları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir