Erdoğan’dan TÜSİAD tepkisi: Eski Türkiye yok

Erdoğan’dan TÜSİAD’a Tepki: “Eski Türkiye Yok”

ANKARA (İGFA) – AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin yanı sıra TÜSİAD’a da tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD’a seslenerek, “Eski kötü alışkanlıklarınızda ısrar ederseniz, biz de size buna göre muamele ederiz. Yeni Türkiye’ye alışmak, politikalarınızı buna göre belirlemek zorundasınız” dedi.

Erdoğan, “Son tartışmalar gösteriyor ki, bazı hastalıklar halen devam ediyor” diyerek, “İmtiyazların kaybetmek istemeyenler, eski vesayetçi söylemlerle siyasete ve hükümete ayar vermeye çalışıyor. Batılı güçlerle kurdukları asimetrik ilişkilere güvenenler, Türkiye’nin değiştiğini, eski Türkiye’nin artık olmadığını kabullenemiyor” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı, “Kaos baronları” olarak nitelendirdiği kesime de seslenerek, “Bu devlet ve milletin sizin rüyalarınızı kabusa dönüştürme iradesine, gücüne, kudretine sahiptir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, iş dünyasına da seslenerek, “İşinizi düzgün yaptığınız, ülkenize değer kattığınız, milletimize istihdam sağladığınız müddetçe hep yanınızda olduk, olmayı da sürdürürüz. Eski kötü alışkanlıklarınızda ısrar ederseniz, biz de size buna göre muamele ederiz. Türkiye değişmiştir; siz de eskiyi hortlatmaya çalışmak yerine, bu yeni Türkiye’ye alışmak, politikalarınızı buna göre belirlemek zorundasınız” şeklinde konuştu.

Related Posts

Çorlu’da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Gözaltı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde düzenlenen operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı, uyuşturucu ele geçirildi.

AA duyurdu… İmamoğlu’nun ‘yüksek lisans’ diploması iptal edildi

Anadolu Ajansı, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve görevden alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yüksek lisans diplomasının da iptal edildiğini duyurdu.

AYM kararı KUMPASDER’i kızdırdı… Konu: Balyoz kumpası

Yüce Divan’da, FETÖ talimatıyla Balyoz kumpası davasını onadıkları gerekçesiyle yargılanan eski Yargıtay üyeleri Ahmet Toker, Abdurrahman Kavun ve Hamza Yaman’a, 1 yıl 10 ay 15’er gün hapis cezasına çarptırılması KUMPASDER tarafından tepkiyle karşılandı.

Sarıgerme’de Orman Yangını Kontrol Altında

Muğla’nın Sarıgerme Mahallesi’nde çıkan orman yangını 2 saat içinde kontrol altına alındı.

Fırat Nehri’nde kaybolan 15 yaşındaki Mustafa’dan acı haber

Gaziantep’te serinlemek için girdiği Fırat Nehri’nde kaybolan 15 yaşındaki Mustafa Yılmaz’ın cansız bedeni bulundu.

DEM Parti’nin komisyona vereceği 4 üyenin isimleri belli oldu

DEM Parti’nin komisyona vereceği 4 üyenin isimleri belli oldu