Borsa düştü mü? Borsa neden düştü?

Borsa İstanbul Sert Düştü ve İşlemler Durduruldu: İşte Detaylar

BİST 100 endeksi güne 10.060 puandan başladı. Ancak düşüş sonrası devre kesici uygulanarak işlemler durduruldu. Bu durum borsa yatırımcılarını endişelendirirken, ekonomi gündemini takip edenler de Borsa İstanbul sitesini yakından izlemeye başladı. Peki, borsa neden düştü?

Borsa Neden Düştü?

Borsa İstanbul, 19 Mart 2025 tarihinde sert bir düşüşle açıldı ve devre kesici mekanizması devreye girdi. BIST 100 endeksi güne yüzde 6,87’lik bir kayıpla 10.060,48 puana gerileyerek başladı. Bankacılık endeksi yüzde 7,02, holding endeksi ise yüzde 6,69 değer kaybetti. Tüm sektörlerde gerileme yaşanırken, iletişim sektörü yüzde 7,56 ile en fazla kaybı yaşadı. Şu an için Borsa İstanbul’un web sitesine erişilemiyor ve henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Altın fiyatları ise tarihi zirvelerine bir yenisini daha ekledi.

Bankacılık endeksi yüzde 7,02 ve holding endeksi yüzde 6,69 değer kaybetti. Tüm sektör endeksleri gerilerken, en çok kaybettiren yüzde 7,56 ile iletişim sektörü oldu.

İşlemler başladıktan kısa bir süre sonra kayıpların yüzde 5’i aşması nedeniyle devre kesici uygulandı.

Saat 14.08 itibarıyla ikinci kez devre kesme işlemi uygulandı. Borsa İstanbul’dan yapılan bildirime göre, işlemlere belirtilen saatlerde ara verilecek ve daha sonra devam edilecektir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Related Posts

Çin’in çalışma şekli Toyota’yı şaşırttı! BYD’nin yöntemlerine hayran kaldılar

Satılan araç sayısı bakımından dünyanın en büyük otomobil üreticisi olan Toyota bile ciddi şekilde sarsılmış durumda. Şirket, BYD, Xpeng, Zeekr ve Chery gibi markaların kıyasıya bir üstünlük mücadelesi verdiği Çin’in acımasızca rekabetçi elektrikli …

Ticaret Bakanı Ömer Bolat YOİKK 2025 Yılı Eylem Planı’nı değerlendirdi: 39 somut eylem Türkiye Yüzyılı hedeflerine yaklaştıracak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2025 Yılı Eylem Planı içinde yer alan 39 somut eylemin, Türkiye ekonomisinin daha rekabetçi, daha kapsayıcı ve daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına öncülük edeceğini bildirdi. Bolat yaptığı açıklamada “Yatırım süreçlerinin sadeleştirilmesi, özel sektör dinamizminin desteklenmesi, uzun vadeli istihdam fırsatlarının güçlendirilmesi ve ihracat kapasitemizin artırılması, güçlü Türkiye’nin güçlü yarınları için öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

Rekabet Kurumu’ndan Google’a ceza: 6 ay süre verildi!

Google’a yönelik alınan önceki kararlara rağmen, rekabet ihlali tespit edildi. Rekabet Kurumu, uygulamanın devam ettiği süre boyunca para cezası verdiğini açıkladı.

Bütçe açığına karşı 37 taşınmaz özelleştirilecek

Bütçe açığına karşı 37 taşınmaz özelleştirilecek

‘Türkiye yatırım için çok cazip’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra’da bir araya geldiği yatırımcılara kur korumalı mevduattan çıkış sürecinin büyük ölçüde tamamlandığını ifade ederek, “Mayıs ayı başından itibaren artış gösteren rezervlerle birlikte rezerv yeterliliği sağlanmış ve Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni açıklanan enflasyon verileri şaşırttı: Mısır ekonomisinde toparlanma sinyali

Mısır İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, ülkenin yıllık kentsel enflasyonu Haziran 2025’te yüzde 14.9 olarak ölçüldü. Mayıs ayında bu oran yüzde 16.8 seviyesindeydi. Ekonomistlerin tahmini ise yüzde 16.2 düzeyindeydi. Bu sonuçla birlikte ülkede …