ABD amacına ulaştı: Ukrayna’nın doğal kaynaklarına ortak oluyor

ABD ve Ukrayna’dan Ekonomik Ortaklık Anlaşması

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, ABD ile imzalanan “ekonomik ortaklık” anlaşmasını parlamentoya sundu. Şmigal, parlamentoda yaptığı konuşmada, “ABD-Ukrayna Yeniden Yapılandırma Yatırım Fonu” kurulmasına yönelik anlaşmanın detaylarını paylaştı.

Anlaşma gereği oluşturulacak fonun Ukrayna için bir “yatırım imkanı” olacağını vurgulayan Şmigal, Ukrayna’nın doğal kaynaklarının ülke sınırları içinde kalacağını belirtti.

Şmigal, fon tarafından elde edilecek kazancın ilk 10 yıl içinde yine Ukrayna’ya yatırım olarak kullanılacağını ve fonun ABD ve Ukrayna tarafından yarı yarıya doldurulacağını ifade etti.

Anlaşmaya göre Ukrayna’nın herhangi bir borç üstlenmeyeceğini aktaran Şmigal, fonun Ukrayna’nın kalkınmasını hızlandıracak teknolojileri çekeceğini açıkladı.

Şmigal, fon gelirlerinin ABD ve Ukrayna tarafından vergilendirilmediğini ve bu durumun ticaret için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.

Şmigal, anlaşmanın 8 Mayıs’a kadar onaylanması için parlamentodan destek talep ettiklerini vurgulayarak, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve ABD Başkanı Donald Trump’a teşekkürlerini iletti.

Başkan Trump, anlaşmanın Ukrayna için bir “güvenlik garantisi” olduğunu ve Rusya’ya karşı etkili bir engel oluşturacağını belirtmişti.

  • ABD ile Ukrayna arasında imzalanan “ekonomik ortaklık” anlaşması, “ABD-Ukrayna Yeniden Yapılandırma Yatırım Fonu”nun kurulmasını içeriyor.
  • Anlaşma, Ukrayna’nın doğal kaynaklarına erişim imkanı sağlayarak, ülkenin kalkınmasını hızlandırmayı amaçlıyor.
  • Fon, ABD ve Ukrayna tarafından yarı yarıya doldurulacak ve elde edilen gelirlerin ilk 10 yıl içinde yine Ukrayna’ya yatırım olarak kullanılacak.
  • Anlaşmanın parlamentoda onaylanması için destek talep ediliyor ve taraflar arasında olumlu bir iş birliği sağlanması hedefleniyor.

Related Posts

Suriye’den Türkiye’ye enerji alanında yatırım çağrısı

Suriye Enerji Bakanı Muhammed el-Beşir, Türk şirketlerine ülkesinin enerji sektörüne yatırım çağrısında bulunarak, “Suriye’de enerjinin her alanına yatırım yapılabilir. Arama, sondaj, rafinaj, iletim, hatları ve santrallerin rehabilitasyonu, rafinerilerin yeniden inşası ve madencilik alanında çalışma imkanları mevcut” dedi.

Merkez Bankası’nın son kararları ne anlama geliyor: Uzmanlardan sert eleştiriler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL’ye geçişi hızlandırmak ve rezervleri güçlendirmek amacıyla yeni makroihtiyati tedbirleri devreye aldı. Uzmanlar, düzenlemelerin döviz talebini sınırlayabileceğini ancak ekonomide kopan bağların hâlâ onarılamadığını belirtiyor. “Başa döndük” diyen de var, “mucize beklemeyin” diyen de…

Yurtdışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat çekildi

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, yurtdışı sitelerden alışverişlerde hem kişisel bilgilerin hem de banka bilgilerinin kaydedildiğini belirtti.

Her depremde çöken GSM operatörleri hakkında rapor hazırlanacak

En ufak bir depremde bile sorun yaşatan GSM operatörleriyle ilgili Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Kenan Altınsaat, altyapılarına dair bir rapor hazırlayacaklarını belirtti. Altınsaat,

KKTC’de TEKNOFEST heyecanı devam ediyor! Selçuk Bayraktar: Savunma sanayisinde yurt dışı bağımlılığını yüzde 20’lere düştü

TEKNOFEST KKTC’de DHA muhabirine açıklamalarda bulunan TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Türkiye, savunma sanayisinde bütün dünyanın kabul edeceği şekilde dünyaya damgasını vurmuş eserleri geliştiriyor. Yüzde 80’lerde olan yurt dışı bağımlılığını yüzde 20’lere düşürdü. Avrupa halen daha yüzde 80 oranında yurt dışına bağımlı” dedi.

Bu ülkelerdeki gelir oranları Türkiye’yi geride bıraktı: ‘Sadece Bulgaristan’ı geçebildik’

Avrupa’daki ortalama aylık net gelire göre, Türkiye sadece Bulgaristan’ı geçebildi. Siyasal İktisatçı İnan Mutlu “AB’de ortalama aylık net gelir 2 bin 464 Euro iken, Türkiye’de 953 Euro” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir