Yurtdışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat çekildi

Tüketici Hakları Derneği: E-Ticaret Sitelerinden Alışverişlerde Dikkat Edilmeli

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, e-ticaret sitelerinden alışverişlerin Covid-19 salgını sonrasında arttığını vurgulayarak, teknolojinin gelişmesiyle alışveriş kültürünün e-ticaret sitelerine kaydığını belirtti.

Alışverişlerde kişisel bilgilerin ele geçirilmesi ve dolandırıcılık konusunda uyarılarda bulunan Kılıç, tüketicilere yönelik şu tavsiyelerde bulundu:

  • Yurtiçi e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken, sitenin güven damgasına sahip olup olmadığını kontrol edin.
  • Sitelerin uzantıları ve adlarını mutlaka doğrulayın.
  • Yurt dışı sitelerinden alışveriş yaparken daha dikkatli olun, özellikle kişisel ve banka bilgilerinizin güvenliği konusunda.
  • Kullanıcı sözleşmeleri ve içerik politikalarını dikkatlice inceleyerek veri işleme iznini kontrol edin.

Kılıç, e-ticaret sitelerinde fiyatların cazip göründüğünü ancak tüketicilerin kar etmeye çalışırken daha büyük zararlarla karşılaşabileceğine dikkat çekti.

‘DÜZENLEMELER YAPILDI’

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Kenan Altınsaat, internet üzerinden yapılan işlemlerin kalıcı olduğunu vurgulayarak, kişisel ve banka bilgilerinin paylaşıldığı sitelerde vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti. Altınsaat, özellikle Çin merkezli e-ticaret sitelerinin Türkiye’de muhatabının olmaması durumunda karşılaşılan zararların giderilmesinin zor olduğunu ifade etti.

Related Posts

Çenesuyu 5 yıllığına kiraya veriliyor: Bakın kaç lira?

Derince Belediyesi, Çenesuyu Dolum Tesisi’ni kiralayacak. Özgür Kocaeli’ndeki habere göre mülkiyeti Derince Belediyesi’ne ait olan Çenesuyu Doğal Kaynak Suyunun Dolum Tesisi Binası ve tesis içerisindeki üretim için kullanılan tüm makine ve …

Çin’in çalışma şekli Toyota’yı şaşırttı! BYD’nin yöntemlerine hayran kaldılar

Satılan araç sayısı bakımından dünyanın en büyük otomobil üreticisi olan Toyota bile ciddi şekilde sarsılmış durumda. Şirket, BYD, Xpeng, Zeekr ve Chery gibi markaların kıyasıya bir üstünlük mücadelesi verdiği Çin’in acımasızca rekabetçi elektrikli …

Ticaret Bakanı Ömer Bolat YOİKK 2025 Yılı Eylem Planı’nı değerlendirdi: 39 somut eylem Türkiye Yüzyılı hedeflerine yaklaştıracak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2025 Yılı Eylem Planı içinde yer alan 39 somut eylemin, Türkiye ekonomisinin daha rekabetçi, daha kapsayıcı ve daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına öncülük edeceğini bildirdi. Bolat yaptığı açıklamada “Yatırım süreçlerinin sadeleştirilmesi, özel sektör dinamizminin desteklenmesi, uzun vadeli istihdam fırsatlarının güçlendirilmesi ve ihracat kapasitemizin artırılması, güçlü Türkiye’nin güçlü yarınları için öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

Rekabet Kurumu’ndan Google’a ceza: 6 ay süre verildi!

Google’a yönelik alınan önceki kararlara rağmen, rekabet ihlali tespit edildi. Rekabet Kurumu, uygulamanın devam ettiği süre boyunca para cezası verdiğini açıkladı.

Bütçe açığına karşı 37 taşınmaz özelleştirilecek

Bütçe açığına karşı 37 taşınmaz özelleştirilecek

‘Türkiye yatırım için çok cazip’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra’da bir araya geldiği yatırımcılara kur korumalı mevduattan çıkış sürecinin büyük ölçüde tamamlandığını ifade ederek, “Mayıs ayı başından itibaren artış gösteren rezervlerle birlikte rezerv yeterliliği sağlanmış ve Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır” değerlendirmesinde bulundu.