Güneş kremi alırken etiket ve ambalajlarda bu işaretlere mutlaka bakın

Güneş Kremi ve Diğer Kozmetik Ürünlerine Dikkat!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneş kremi ve diğer kozmetik ürünlerinin satışları artış gösteriyor. Ancak bu artış beraberinde sahte ve taklit ürünlerin riskini de getiriyor.

Tüketicilerin, bu tür kozmetik ürünleri satın alırken sahteciliğe ve ürün içeriklerine, son kullanma tarihine dikkat etmeleri gerekiyor.

Ürün Takip Sistemi İncelemesi Yapılmalı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisi Başkanı Ahmet Pura, güneş kremleri gibi popüler ürünlerin taklitlerinin arttığını belirtti. Tüketicilere seslenen Pura, satın alınacak ürünlerin Ürün Takip Sistemi’nde kayıtlı olup olmadığını kontrol etmeleri gerektiğini vurguladı.

Pura, Tarım ve Orman ile Sağlık bakanlıkları tarafından onaylanan ürünlerin güvenilir olduğunu ifade ederek, sahte ürünlerde sıkça eksik veya yanıltıcı sertifikaların bulunduğunu söyledi.

Ürün Etiketlerine Dikkat!

Güneş kremlerinin iç ve dış ambalajlarının farklı olabileceğine dikkat çeken Pura, alınan ürünlerde etiketlerin basılma düzenine, simetrisine ve fontlarına bakılması gerektiğini belirtti. Ayrıca ürün bilgilerinin ve son kullanma tarihinin net bir şekilde yazılıp yazılmadığının kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

Pura, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin alınmaması gerektiğini ve güneş kremlerinin renklerinin de kontrol edilmesi gerektiğini tavsiye etti.

Kullanım Önerileri

Ahmet Pura, güneş koruyucu kremlerin güneşe çıkmadan en az 15 dakika önce sürülmesi gerektiğini belirterek, ayrıca su ile temas veya terleme durumlarında tekrar sürülmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca yağlı, kuru veya hassas ciltlere uygun güneş kremlerinin seçilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Related Posts

Çin’in çalışma şekli Toyota’yı şaşırttı! BYD’nin yöntemlerine hayran kaldılar

Satılan araç sayısı bakımından dünyanın en büyük otomobil üreticisi olan Toyota bile ciddi şekilde sarsılmış durumda. Şirket, BYD, Xpeng, Zeekr ve Chery gibi markaların kıyasıya bir üstünlük mücadelesi verdiği Çin’in acımasızca rekabetçi elektrikli …

Ticaret Bakanı Ömer Bolat YOİKK 2025 Yılı Eylem Planı’nı değerlendirdi: 39 somut eylem Türkiye Yüzyılı hedeflerine yaklaştıracak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2025 Yılı Eylem Planı içinde yer alan 39 somut eylemin, Türkiye ekonomisinin daha rekabetçi, daha kapsayıcı ve daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına öncülük edeceğini bildirdi. Bolat yaptığı açıklamada “Yatırım süreçlerinin sadeleştirilmesi, özel sektör dinamizminin desteklenmesi, uzun vadeli istihdam fırsatlarının güçlendirilmesi ve ihracat kapasitemizin artırılması, güçlü Türkiye’nin güçlü yarınları için öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

Rekabet Kurumu’ndan Google’a ceza: 6 ay süre verildi!

Google’a yönelik alınan önceki kararlara rağmen, rekabet ihlali tespit edildi. Rekabet Kurumu, uygulamanın devam ettiği süre boyunca para cezası verdiğini açıkladı.

Bütçe açığına karşı 37 taşınmaz özelleştirilecek

Bütçe açığına karşı 37 taşınmaz özelleştirilecek

‘Türkiye yatırım için çok cazip’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra’da bir araya geldiği yatırımcılara kur korumalı mevduattan çıkış sürecinin büyük ölçüde tamamlandığını ifade ederek, “Mayıs ayı başından itibaren artış gösteren rezervlerle birlikte rezerv yeterliliği sağlanmış ve Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni açıklanan enflasyon verileri şaşırttı: Mısır ekonomisinde toparlanma sinyali

Mısır İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, ülkenin yıllık kentsel enflasyonu Haziran 2025’te yüzde 14.9 olarak ölçüldü. Mayıs ayında bu oran yüzde 16.8 seviyesindeydi. Ekonomistlerin tahmini ise yüzde 16.2 düzeyindeydi. Bu sonuçla birlikte ülkede …