Son dakika… Gazeteci Barış Pehlivan’a hapis cezası

Gazeteci Barış Pehlivan’a 1 Yıl 3 Ay Hapis Cezası

Gazeteci Barış Pehlivan, hakkında açılan davadan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Pehlivan, cezayı sosyal medya hesabından duyurarak şunları söyledi:

“Bugün aldığım 1 yıl 3 ay hapis cezası hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Kilis Adliyesi’nde görev yapan bir savcı var. Bu savcı, daha önce AKP’nin Şehitkamil ilçesinde başkanlık yapmış ve trafikte bir kişiyi silahla yaralayarak tanınmıştır. Ayrıca, FETÖ bağlantılı olduğu ortaya çıkan ve 15 Temmuz’da kapatılan Müdafaa Demokrasi ve Hukuk Derneği üyesi olan bir kişidir.”

Pehlivan, savcıyla iletişime geçip kendisiyle ilgili bir haber yapacağını ve sorular soracağını belirttiğini fakat savcının şikayetçi olmasıyla dava sürecinin başladığını dile getirdi. Pehlivan’ın haberine cevap veren savcının mesai arkadaşları tarafından yargı süreci devam ettirildi ve sonunda hapis cezası verildi.

Bu süreçte İstanbul’da yaşayan ve gazetecilik yapan Pehlivan’a hapis cezası Kilis’te verildi. Pehlivan, suçlamaları kabul etmese de “haberleşmenin gizliliğini ihlal” suçundan cezalandırıldı. Bu durum karşısında Pehlivan, adalet sistemindeki çelişkileri ve yaşadığı haksızlığı vurguladı.

Savcının arkadaşı olan hakim tarafından bazı haklarına yasak getirilen Pehlivan, hukuk sistemindeki ironiyi ve çelişkileri de eleştirdi. Ancak, Pehlivan, yaşadığı zorluklara rağmen geleceğe umutla bakma konusunda kararlılığını da belirtti.

Bu süreçte yaşananlar, gazetecilerin karşılaştığı zorlukları ve adalet sistemindeki güçlükleri bir kez daha gündeme getirdi.

Related Posts

Trump’tan Rusya ile Ukrayna’ya ateşkes çağrı

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ve Ukrayna arasında 30 günlük ‘koşulsuz ateşkes’ çağrısı yaptı.

Samsun’da 188 işçi hastanelik oldu

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde çeşitli fabrikalarda çalışan 188 işçi öğlen yemeğinde yedikleri tavuktan sonra rahatsızlandı.

Vatikan’da tarihî gözdağı: Yeni Papa neden “Leo” adını seçti?

Katolik dünyası yeni liderini seçti. ABD’nin Chicago kentinden gelen Kardinal Robert Prevost, Katolik Kilisesi’nin ruhani lideri olarak Papa ilan edildi. Prevost, kendisine “Leo” adını seçti. Papa’nın seçtiği bu isim, yalnızca tarihsel bir gönderme …

İlker Canikligil’den tahliye sonrası ilk mesaj

26 Mart’ta “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlamasıyla tutuklandıktan sonra 7 Mayıs’ta tahliye edilen İlker Canikligil, “Tüm mesajlara, desteklere çok çok teşekkürler. Bir süre telefondan uzak olmak istiyorum” açıklaması yaptı.

CHP’li Pınar Uzun Okakın: “Artık yüz binlerce İmamoğlu olacak”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun Okakın, CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya platformu X’teki hesabına getirilen erişim engeline tepki gösterdi.

Kurtulmuş’tan ‘yapay zeka’ uyarısı: Kapitalizm yapay zekayı insansızlaştırma için kullanacak

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, kapitalizmin yapay zekanın insanın ikamesi haline getirilmesi gibi amaç güttüğüne işaret ederek, “İnsansızlaştırma tehlikesini ciddi bir şekilde ele almamız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir