Cambridge öğrencileri, İsrail’le ilişkilerin kesilmesi talebiyle çadırlar kurarak eylem başlattı

Cambridge Üniversitesi Öğrencileri İsrail İlişkileri İçin Eylem Başlattı

Cambridge Üniversitesi’nde öğrenciler, okulun İsrailli ve İsrail’e destek veren silah satan şirketlerle olan yatırım ilişkilerini sonlandırması talebiyle çadırlar kurarak eyleme başladı.

Öğrenciler, yer çekimini bulan bilim insanı Isaac Newton’un başına düşen elmanın yetiştiği ağacın soyundan gelen Trinity Koleji’ndeki “Newton ağacı” altında çadır kurdu.

Kolej yönetimi, eylem alanını engellemek ve eylemi sonlandırmak için ağacın çevresini ahşap plakalar ve branda örtülü barikatlarla çevirdi. Bunun üzerine öğrenciler, St John’s Koleji’nde çadırlarını tekrar kurarak eylemlerini sürdürdü.

Öğrenim hayatlarının etkilenmemesi için yüzlerini ve kimliklerini gizleyen öğrenciler, üniversitenin İsrail merkezli savunma şirketi Elbit Systems ile milyonlarca sterlinlik yatırım ilişkisi bulunduğunu belirtti.

Hancock Davies adını kullanan öğrenci, “Trinity Koleji bizim taleplerimizi anlamıyor, sadece baskıyla yanıt veriyor. Finansal kaynaklarının nereden geldiği konusunda sorumluluk almıyorlar.” şeklinde konuştu.

Davies, öğrencilerin Filistinlilerle dayanışma içinde olduğunu ve Trinity Koleji’nin İngiltere’nin en büyük toprak sahibi kurumlarından biri olmasının, çevredeki insanları rahatsız ettiğini ifade etti.

İsrail ile ilişkilerini sonlandırmasını ve soykırımdaki sorumluluğunu kabul etmesini isteyen Davies, diğer kolejlerin King’s Koleji’ni örnek alması gerektiğini söyledi.

Eylemci öğrenci Carl ise üniversitenin tüm kolejlerine, İsrail’e destek veren şirketlerle ilişkilerini kesmeleri ve detayları açıklamaları çağrısında bulundu.

Carl, Filistinlilere burs ve eğitim desteği sağlanması gerektiğini vurgulayarak, “Eğitim için çabaların desteklenmesini ve işgal altındaki Gazze’deki üniversitelerin yeniden inşası için katkıda bulunulmasını talep ediyoruz.” dedi.

Cambridge Üniversitesi’nin Gaza’ya yardım edebilecek güçte olduğunu belirten Carl, işgalin normalleştirilmesine son verilmesi gerektiğini ifade etti. (AA)

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hacı adaylarının Kurban Bayramı’nı kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arafat’ta vakfe duası yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile telefonda görüştü. Görüşmede Erdoğan, hacı adaylarının Kurban Bayramı’nı tebrik ederek kutsal topraklarda bulunan tüm Müslümanların dualarının ve ibadetlerinin kabul olması temennisinde bulundu.

AKP’li Varank’tan tepki çeken ‘İmamoğlu’ paylaşımı: ‘Emin olun, siz bile…’

İBB’ye yönelik soruşturmada iş insanı Ali Nuhoğlu ve Süleyman Atik’in ‘etkin pişmanlık’ hükümlerinden yararlanarak tahliye olması üzerine AKP’li Mustafa Varank sosyal medya üzerinden tepki çeken bir paylaşım yaptı.

Numan Kurtulmuş TBMM Genel Sekreteri’ni görevden aldı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun’u görevden aldı. Kurtulmuş’un 28. Yasama Yılı’nın ikinci döneminde idari kadroda geniş kapsamlı değişiklik yapacağı öne sürüldü.

Katil İsrail’in Gazze’deki son saldırılarında 12 Filistinli hayatını kaybetti

Katil İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’ne düzenlediği son saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu 12 Filistinli yaşamını yitirdi.

5 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 6 tutuklama

5 ilde düzenlenen siber dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 6 şüpheli tutuklandı.

Özgür Çelik’ten ‘cezaevlerine sevklere’ tepki: ‘Zalimin karşısında adaleti haykırmaktan asla vazgeçmeyeceğiz’

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB operasyonlarında tutuklananlar arasında Murat Çalık’ın da olduğu 8 kişinin İzmir’e nakledileceğine ilişkin tepki gösterdi. Çelik, “Zalimin karşısında adaleti haykırmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. İnsanların onuruyla oynayan, sevdikleriyle sınayan bu karanlıktan er geç çıkacağız” ifadelerini kullandı.