AB, Baltık Denizi’ndeki şebeke kesintisinden Rusya’yı sorumlu tuttu

Avrupa Birliği, Rusya’yı Elektik Şebekesi ve Kablo Kesintilerinden Sorumlu Tutuyor

Avrupa Birliği (AB), Finlandiya ve Estonya arasındaki elektik şebekesinin ve Baltık Denizi’ndeki telekomünikasyon kablolarının bağlantısında yaşanan kesintiden Rusya’yı sorumlu tutarak, Avrupa’nın kritik altyapısına yönelik saldırıları nedeniyle bu ülkeye yönelik ek yaptırımlar hazırlanacağını bildirdi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olayın, “AB altyapısına yönelik tehditleri gözler önüne serdiğini” belirtti.

Von der Leyen, denizaltı kabloları da dahil olmak üzere Avrupa’nın kritik altyapısının korunmasını sağlayacaklarını taahhüt etti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas da olayın “kritik altyapıya yönelik bir dizi şüpheli saldırının sonuncusu” olduğunu belirtti.

Kallas, “Şüpheli gemi, Rusya’nın savaş bütçesini finanse ederken güvenliği ve çevreyi tehdit eden gölge filosunun bir parçasıdır. Bu filoyu hedef almak için yaptırımlar da dahil olmak üzere daha fazla önlem önereceğiz” ifadelerini kullandı.

Yüksek Temsilci, halihazırda bölgedeki elektrik arzının güvenliği için herhangi bir risk bulunmadığını kaydetti. (AA)

Related Posts

Küstah karikatür açık bir kışkırtma

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Leman dergisindeki küstah karikatürü, mizah kisvesiyle yapılan açık bir kışkırtma, alçakça bir provokasyon olarak nitelendirdi. Sorumluların hukuk önünde hesap vereceğini belirten Erdoğan, “Haklıyken haksız konuma düşecek adımlardan herkes uzak durmalıdır. Öfkenin aklı perdelemesine hiçbir genç kardeşim izin vermemelidir” çağrısı yaptı.

Ömer Çelik’ten Leman Dergisi’ndeki skandal karikatüre tepki: ‘Hesap edilmemiş olamaz’

AK Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Ömer Çelik, ‘Leman’ adlı sözde derginin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i hedef alan skandal karikatürü hakkında “Ortaya çıkacak tepkilerin hesap edilmemiş olduğunu düşünmüyoruz. Bize göre İslam düşmanlığı yapan bir nefret suçudur bu” açıklamasında bulundu. Temmuz ayının ikinci haftasında terör örgütü PKK’nın silah bırakma görüntülerinin geleceği iddiasına da cevap veren Çelik “Artık günler içinde gerçekleşeceği bir aşamaya geldik.” ifadelerini kullandı.

CHP’li Mahmut Tanal’dan eylemci Pikachu’ya: Barikatları ben kaldıracağım, Saraçhane’de seni bekliyorum

CHP’li Mahmut Tanal’dan eylemci Pikachu’ya: Barikatları ben kaldıracağım, Saraçhane’de seni bekliyorum

CHP kurultay davasında yeni gelişme

Son dakika… CHP kurultay davasında yeni gelişme yaşandı. Kurultay davası asliye ceza mahkemesinde görülecek. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı mahkemenin görevsizlik kararının kaldırıldığını duyurdu.

Kaymakamlıktan Beyoğlu’nda eylem yasağı kararı

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesapları üzerinden bugün için toplanma çağrıları yapıldığının anlaşıldığı belirtildi. Yapılmak istenilen toplanmaların, kamu düzeni ve toplumsal barışı bozabilecek eylemlere sebebiyet …

ABD’de uçak kazası: Havalandıktan dakikalar sonra yere çakıldı

ABD’nin Ohio eyaletinde küçük bir uçak havalandıktan dakikalar sonra düştü. Kazada 6 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.