ABB’den Atatürk ve Ankara konulu konferans

Atatürk ve Ankara Konferansı

ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi, 27 Aralık’ta Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Cumhuriyet Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neşe Özden’in katılımıyla Atatürk ve Ankara konulu konferans düzenledi.

“Ankara’nın Milli Mücadeledeki Önemi Detaylı Bir Şekilde Ele Alındı”

Konferansta Ankara’nın Milli Mücadeledeki önemi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti olmasının etkileri detaylı bir şekilde incelendi. Prof. Dr. Özden, Başkent Ankara’nın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki kritik rolünü vurgulayarak, kentin Cumhuriyet tarihindeki yeri ve anlamı üzerine derinlemesine bir değerlendirme yaptı. Özden, “Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, kongreler dönemindeki temsil sisteminden Milli Vekâlet Sistemine doğru ilerlememizi sağlayarak önemli bir değişim yaratmıştır. 27 Aralık’ta Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının da bir dönüm noktası olmuştur” şeklinde konuştu.

Related Posts

Güney Kore Geçici Devlet Başkanı Han istifa etti

Güney Kore’de eski devlet başkanı Yoon’un azlinin ardından bu göreve vekalet eden Başbakan Han Duck Soo, görevlerinden istifa etti.

Sevgilisini öldürdü, ifadesinde ‘Kendisini bıçakladı’ dedi

Bursa’da sevgilisi Ertuğrul Karadaşlı’yı (48) öldürdüğü öne sürülen Simge İvedi (31), tutuklandı. İvedi ifadesinde suçlamaları reddedip, Karadaşlı’nın kendisini bıçakladığını öne sürdü.

ABD Dışişleri’ne “Çinli paralı asker” sorusu

ABD Temsilciler Meclisi üyeleri, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşta Çinli savaşçıları kullandığı yönündeki iddialar üzerine, ABD Dışişleri Bakanlığından bu konuda bilgilendirme talep etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam coğrafyası pek çok saldırının hedefi oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam coğrafyasının pek çok saldırının hedefi olduğunu ifade etip “Dünyaya nizam veren İslam beldeleri bugün eski gücünde değil.” dedi.

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu’ndan Sağlık Bakanı’na ‘çocuk’ tepkisi

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Çocuk yoksa aile olmaz” diyen Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na ”Atatürk’ün de çocuğu yoktu, Süleyman Demirel’in de, Bülent Ecevitin de!, Yazıklar olsun seni bakan yapana” sözleriyle tepki gösterdi.

Murat Ongun’un eşi Gözdem Ongun’un ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik operasyonda gözaltına alınan Murat Ongun’un eşi Gözdem Ongun, evinde bulunan paraların kaynağını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir