ABB’den Atatürk ve Ankara konulu konferans

Atatürk ve Ankara Konferansı

ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi, 27 Aralık’ta Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Cumhuriyet Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neşe Özden’in katılımıyla Atatürk ve Ankara konulu konferans düzenledi.

“Ankara’nın Milli Mücadeledeki Önemi Detaylı Bir Şekilde Ele Alındı”

Konferansta Ankara’nın Milli Mücadeledeki önemi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti olmasının etkileri detaylı bir şekilde incelendi. Prof. Dr. Özden, Başkent Ankara’nın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki kritik rolünü vurgulayarak, kentin Cumhuriyet tarihindeki yeri ve anlamı üzerine derinlemesine bir değerlendirme yaptı. Özden, “Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, kongreler dönemindeki temsil sisteminden Milli Vekâlet Sistemine doğru ilerlememizi sağlayarak önemli bir değişim yaratmıştır. 27 Aralık’ta Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının da bir dönüm noktası olmuştur” şeklinde konuştu.

Related Posts

Digor aşireti Kocaeli’de düğün yaptı: 20 milyon TL ve 5 kilo altın topladı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde gerçekleşen aşiret düğününde, gelin ve damada 19 milyon 800 bin lira nakit ve 5 kilo altın takıldı.

Karayiplerde fırtına: Maduro’dan ABD’ye milis resti

ABD’nin Karayip Denizi’ne 3 savaş gemisi gönderme kararı sonrası Venezuela’da yüzlerce kişi Ulusal Bolivarcı Milis Gücü’ne katıldı.

Akıl almaz olay: Topa sinek kondu büyük ödülü kaptı

Amerikalı bir golf turnuvasında, İngiliz golfçü Tommy Fleetwood topu deliğe sokarak 728 bin dolar kazandı. Topun üzerine konan bir sinek, topun deliğe girmesine yardımcı oldu.

Hugo Almeida Türkiye’ye hoca olarak dönüyor

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Hatayspor, teknik direktörlük koltuğu için Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı Hugo Almeida ile prensip anlaşmasına vardı.

Edson Alvarez Fenerbahçe’de

Fenerbahçe, West Ham United’tan Edson Alvarez’i kiralık olarak transfer ettiğini açıkladı. Orta saha ve savunma bölgelerinde görev yapan 27 yaşındaki oyuncu, 2 sezon West Ham forması giydi.

Yeni Asya ile Aydınlık arasında ‘Risale-i Nur’ polemiği

Said Nursi’nin kitabı olan Risale-i Nurların Suriye’deki camilerde okutulmasına izin çıkması Yeni Asya ile Aydınlık gazetelerini karşı karşıya getirdi.