Alışveriş poşetine yüzde 100 zam: 1 Ocak’ta başlayacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2025 yılı için belirlenen geri kazanım katılım payı (GEKAP) tutarları Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapılan düzenlemeye göre, bazı ürünler için geri kazanım katılım payı tutarları %43.93 oranında artırıldı, 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Yapılan düzenlemeye göre belirlenen bazı ürünlerin geri kazanım katılım payı tutarları şu şekilde olacak:

  • Plastik poşetler için 86 kuruş
  • Lastik için 27 lira
  • Çinko karbon piller için 27 lira
  • Madeni yağ için 6 lira 70 kuruş
  • Bitkisel yağ için 6 lira 70 kuruş
  • İlaç için 14 kuruş
  • Plastik ambalajlardaki 0,33 litreye kadar olan içecek ambalajı için 8,6 kuruş

Bakanlık, 2025 yılında market poşetlerinin adet başına 50 kuruştan satılmasını kararlaştırdı, bu karara rağmen plastik poşetlerin fiyatı 5 yıldır 25 kuruş olarak sabit tutulmaktaydı. Geçen yıl geri kazanım katkı payı 60 kuruş olarak belirlenmiş olsa da poşet fiyatı değişmemişti. Bakanlık, plastik poşetlerle ilgili yapılan zam kararını almak için sektör temsilcileriyle bir araya geldi ve aldıkları talepler doğrultusunda 2025 yılı için adet başına 50 kuruş olarak belirlendi. Bu karar da 1 Ocak 2025’ten itibaren geçerli olacak.

(ANKA HABER AJANSI)

Related Posts

Yeni vergi düzenlemeleri Meclis’ten geçti

Vergi düzenlemelerini içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Demre’de Muhasebecilerle İstişare Toplantısı

KUTSO, Demre’deki muhasebeci ve mali müşavirlerle bölge ekonomisi için istişare toplantısı yaptı.

Bu tablonun sürdürülemez olduğunu belirten öğrenciler, ‘Yaşamak istiyoruz’ diyor: KYK bursları eridi

KYK bursları, enflasyon karşısında her gün çok daha zorlanan öğrencilerin temel ihtiyaçlarını bile karşılamıyor. Öğrenciler ailelerine muhtaç hale geliyor.

Maliye’den 92 milyon TL’ye satılık uçak: Vergi borcu nedeniyle haczedilmişti

Vergi borcu nedeniyle haczedilen Onur Air’e ait uçak satışa çıkarıldı. Motorsuz uçak için 92 milyon lira muhammen bedel belirlendi.

TÜİK açıkladı: Türkiye’de 2024 yılında 2 milyon 682 bin 673 kişi iller arasında göç etti

TÜİK açıkladı: Türkiye’de 2024 yılında 2 milyon 682 bin 673 kişi iller arasında göç etti

Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri

Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri