Almanya genelinde havai fişek satışı yasaklanabilir

Almanya’da Havai Fişek Satışının Yasaklanması Gündemde

Almanya genelinde havai fişek satışının tamamen yasaklanması talep edilen bir önerge kabul edildi. Ayrıca, eyaletlere yasak ve izin bölgeleri oluşturma konusunda daha fazla yetki verilmesi ve yasa dışı patlayıcı maddelerin kullanımına karşı daha sıkı önlemler alınması gerektiği vurgulanıyor.

Önergenin sahibi, Friedrichshain/Kreuzberg ilçesinden bir parti üyesi, havai fişeklerin insanlar ve hayvanlar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. “Şehirde dışarı çıkmak cesaret istiyor. Havai fişekler astım hastaları için tehlikeli hale getiriyor, sokaklar çöplere bürünüyor. Ayrıca, havai fişekler hayvanlar için gerçek bir kabustur. Yaban hayvanları paniğe kapılıyor, kirpiler uykusundan uyanıyor, kuşlar gökyüzünden düşüyor, evcil hayvanlar ise aşırı strese giriyor,” şeklinde konuştu.

“Tek Çözüm Genel Bir Yasak”

Yeşiller’in Federal Meclis Grup Başkanı Britta Haßelmann daha önce seçim programında mevcut ifadeleri desteklemişti. Bu ifadeler, ülke genelinde bir yasak yerine, şehirlerin ve belediyelerin kendi bölgelerinde yasaklar uygulayabilmesi için yasal bir çerçeve oluşturulmasını savunuyordu. Havai fişek yasağı için Ocak ayında başlatılan dilekçeler 1,5 milyon imza toplamış ve Federal İçişleri Bakanlığı’na sunulmuştu. Alman Çevre Yardımı Genel Müdürü Jürgen Resch, “Yılbaşı gecesi yapılan havai fişek gösterileri büyük zararlara neden oluyor. Her yıl birçok insan yasal havai fişeklerle dahi sakat kalıyor, ciddi şekilde yaralanıyor veya hayatını kaybediyor. Yılbaşı gecesi yaşanan kaotik duruma karşı tek çözüm genel bir yasak” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yılbaşı gecesinde Almanya genelinde havai fişekler nedeniyle beş kişi hayatını kaybetmiş ve birçok kişi yaralanmıştı. Ayrıca, Berlin’in Schöneberg semtinde yasa dışı patlayıcı bir apartmana büyük zarar vermişti.

Related Posts

Murat Ongun’un eşi Gözdem Ongun’un ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik operasyonda gözaltına alınan Murat Ongun’un eşi Gözdem Ongun, evinde bulunan paraların kaynağını açıkladı.

Boşanma aşamasındaki 5 çocuğunun annesini katletti

Adana’nın Ceyhan ilçesinde Serdar Şen, boşanma aşamasında olduğu eşi Rabia Şen’i bıçaklayarak öldürdü.

DEM Parti’den ‘İstanbul’daki yoksulluk’ ile ilgili araştırma önergesi

DEM Parti İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek, İstanbul’da derinleşen yoksulluğun, hayat pahalılığının ve gelir adaletsizliğinin tüm boyutlarıyla araştırılması amacıyla TBMM’ye araştırma önergesi sundu.

Arnavutköy’de fabrika deposunda yangın

İstanbul Arnavutköy’de bir fabrikanın deposunda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle otluk alana sıçradı. Kısa sürede söndürülen yangında can kaybı yaşanmadı.

Avrupa’da kaos: İspanya ve Portekiz’de hayat durdu | “Tarihte görülmemiş elektrik kesintisi”

İspanya ve Portekiz’in büyük bölümünde elektrik kesintileri nedeniyle kaos yaşanıyor. İki ülkede aynı anda başlayan kesintiler, siber saldırı ihtimalini gündeme getirdi. Metrolar boşaltılırken trafik ışıklarının çalışmaması nedeniyle yollarda kargaşa yaşandı. Hastaneler, ameliyatları erteledi.

NASA’dan ‘zombi yıldız’a yakın takip

NASA’nın, saatte 177 bin kilometreden daha hızlı bir şekilde galakside ilerleyen ‘zombi yıldız’ı takip ettiği açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir