Artan şiddet ve baskılara karşı 1043 yurttaştan barış çağrısı: Demokrasi ve adalet istiyoruz!

Barış ve Demokrasi İçin Yurttaşlar İmza Topladı

Türkiye, ekonomik zorluklar ve artan siyasi baskılarla boğuşurken, 1043 yurttaşın imzasını taşıyan “Barış ve Demokrasi Hepimiz İçin” adlı bir çağrı yayımlandı. Çağrı metninde, Türkiye’de derinleşen şiddet ortamına ve otoriterleşmeye dikkat çekilerek barışçıl ve demokratik bir çözüm talep edildi.

İktidarın zayıflayan halk desteği karşısında şiddet kullanma eğilimi, seçilmiş yerel yönetimlerin görevden alınması, barışçıl gösterilere sert müdahale ve eleştirilere cezai yaptırımlar gibi konular çağrıda eleştirildi. Özellikle, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözülmesi gerektiği vurgulandı.

Çağrı metninde, Türkiye’nin savaş ve çatışma ortamından çıkarılması için barışçıl bir hareketin önemine değinilirken, silahların susması kadar çatışmaya yol açan temel sorunların çözümünün de gerekliliği üzerinde duruldu. Ayrıca, Kürt sorununun Türkiye sınırlarının ötesinde bölgesel bir çözümle ele alınması gerektiği vurgulandı.

Çağrıda, kalıcı barışın toplumsal destekle mümkün olabileceğine ve barış sürecinin toplumun her kesimi tarafından benimsenmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Ekonomik adaletin sağlanması, yoksulluğun azaltılması, kadın ve çocuklara yönelik şiddetin son bulması, eğitim ve sağlık hizmetlerine erişimin iyileştirilmesi barış sürecinin ayrılmaz bir parçası olarak görüldü.

Çağrının tamamını ve imzacı isimleri okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sorgu: Bir kız çocuğu neden babasını öldürmek ister?

Günün öne çıkan haberleri…

Related Posts

Üç yıldır naaşı aranan Şehit Üsteğmen Melih Bozkurt’un son WhatsApp mesajı yürekleri burktu

Üç yıldır naaşı aranan Şehit Üsteğmen Nuri Melih Bozkurt’un WhatsApp’ta paylaştığı son mesajı ortaya çıktı.

Trump’tan, Elon Musk’ın parti kurma çalışmalarına ilk tepki: Bu fikir can sıkıcı, karışıklığa yol açacak

Trump’tan, Elon Musk’ın parti kurma çalışmalarına ilk tepki: Bu fikir can sıkıcı, karışıklığa yol açacak

Antalya’da aslan saldırısına uğramıştı: Çiftçi Süleyman Kır ilk kez konuştu

Antalya’nın Manavgat ilçesi Ilıca Mahallesi’nde bulunan ‘Land Of Lions Aslan Diyarı’ isimli hayvanat bahçesinden gece saat 03.21’de bir aslanın kaçtığı bildirildi. Kaçan aslan tarlada bekçilik yapan Süleyman Kır’a saldırdı. Çiftçi Kır, aslanın saldırı anını ilk kez anlattı.

Tekerlekli sandalyeyle hayata tutundu

Konya’da 7 yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle 30 yaşına kadar evden çıkamayan Selvinaz Başoda (50), tekerlekli sandalye sahibi olunca yeniden hayata tutundu. O döneme kadar sadece arkadaşları tarafından dışarı çıkarıldığını ifade eden Başoda, “30 yaşıma kadar da evde hapis hayatı yaşadım. Yıllarca bir odada yaşadım” dedi.

Tüm dünyanın konuştuğu evi Rahmi Koç satın aldı

2006 yılında yayınlanan ve başrollerinde Meryl Streep ve Anne Hathaway’in yer aldığı Hollywood filmi Şeytan Marka Giyer’in çekildiği lüks konut geçtiğimiz günlerde 26,5 milyon dolara satılmıştı. Dünya basınına konu olan haberde evi satın alanın kim olduğu bulunamazken, lüks malikaneyi Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Mustafa Rahmi Koç’un satın aldığı ortaya çıktı.

Yargıtay hapis cezası verdi! İnternetten ilan verirken bunu yapan yandı!

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, online ticaret sitesinde açtığı ilana başka birine ait telefon numarasını yazan sanığa, “verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme” suçundan verilen cezayı onadı.