AYM iptal etti, AKP Meclis’e sundu

AKP, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Öngören 35 Maddelik Kanun Teklifini Meclis’e Sundu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal edilen düzenlemelerin yerine getirilmesini öngören 35 maddelik Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sundu.

Teklife göre, Türk Silahlı Kuvvetleri, Yüksek Öğretim Kurumu, Karayolları Trafik Kanunu gibi alanlarda düzenlemeler yapılması öngörülüyor.

Yapılacak düzenlemeler arasında, Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararlarına uygun şekilde TSK personelinin rütbe bekleme sürelerinin Cumhurbaşkanlığı kararıyla değiştirilebilmesine imkan tanınması ve disiplinsizlikle ilişkilendirilen subayların TSK’dan çıkarılmasına yönelik yeni düzenlemeler yer alıyor.

YÖK ÜYELERİNİN SEÇİM VE ATAMA USULLERİ YENİDEN DÜZENLENİYOR

Anayasa Mahkemesi’nin iptali sonrası, YÖK üyelerinin seçilme ve atama usulleri kanunla netleştirilerek, Üniversitelerarası Kurul’un seçim sürecini tamamlamaması halinde Cumhurbaşkanı’na doğrudan atama yetkisi verilecek. Ayrıca yabancı uyruklu öğretim elemanlarının istihdamı ve oranı da yeni düzenlemelerle YÖK’e yetki verilecek şekilde yeniden düzenlenecek.

Anayasa Mahkemesi’nin belirlediği yasal çerçevede, sendikaların yardım yapabileceği vakıflar konusunda KHK ile düzenleme yapılamayacağına dair hükümler kanuni dayanağa kavuşturularak düzenlenecek.

İSTİSNA VE MUAFİYETLERLE İLGİLİ DÜZENLEMELER

Tarihi Alan Başkanlığı’nın görevlerinde ve mevzi-siper restorasyonları gibi özel işlerde istisna ve muafiyetler sağlanacak.

Anayasa Mahkemesi’nin belirlediği çerçevede, Yüce Divan yargılamasına ilişkin süreler hakkında yapılan düzenlemeler, KHK ile değil kanunla yeniden düzenlenecek.

Biyogüvenlik Kurulu’nun görevlerinin Tarım ve Orman Bakanlığı’na devri sonrası oluşan boşluğun giderilmesi için kurula yapılan atıflar, Cumhurbaşkanınca belirlenen merciye yapılmış sayılacak.

Related Posts

Türk aileyi sarsan sperm krizi

Avusturya’nın Vorarlberg eyaletinde yaşayan Türk bir aile, 1990’lı yıllarda Steiermark’ta tedavi gördükleri tüp bebek doktoruna karşı hem ceza hem de tazminat davası açtı. İddiaya göre doktor, aileye bilgi vermeden ve rıza almadan, kadına 14 seansta yabancı donör spermi enjekte etti. Anne, yalnızca doğurganlık artırıcı ilaç tedavisi aldığını sanarak doğal yolla hamile kalmayı bekliyordu. Ancak bu yöntemle doğan 3 kız çocuğunun, ailenin babasından olmadığı ortaya çıktı.

Ermeni diasporasının temsilcileri: Erivan utanç verici bir suç işliyor

Ermenistan’da Başbakan Nikol Paşinyan ile Ermeni Apostolik Kilisesi arasında yaşanan cepheleşmede kilisenin yanında yer alan Rus iş insanı Samvel Karapetyan’ın ‘darbe çağrısı’ suçlamasıyla tutuklanarak hapse atılmasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Bahçeli çağrı yapmıştı: Numan Kurtulmuş ‘komisyon’ tarihi verdi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ‘Terörsüz Türkiye’ süreci kapsamında Meclis’te kurulması planlanan komisyona ilişkin, “En kısa zamanda ümit ederim ki parlamento yaz tatiline girmeden evvel grubu kurarak çalışmalarımıza başlarız” ifadesini kullandı.

Fatih Erbakan: Bundan sonra Cumhur İttifakı ile bir araya gelmeyeceğiz

Fatih Erbakan: Bundan sonra Cumhur İttifakı ile bir araya gelmeyeceğiz

AKP’li Şamil Tayyar, Mehmet Şimşek’i eleştiren gazeteleri paylaştı: ‘Ciddiye almak lazım’

AKP’li eski milletvekili ve yazar Şamil Tayyar, dün Merkez Bankası’nın aldığı faiz kararının ardından ekonomi yönetimini eleştiren iktidara yakın gazete manşetlerini paylaşarak, “Bu konudaki uyarıları ciddiye almak lazım” dedi.

AB: Türkiye’yi güvenlik aktörü olarak görüyoruz

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, Türkiye’yi güvenlik alanında bir aktör olarak gördüklerini belirterek İstanbul’un son dönemde bir arabuluculuk merkezi olarak öne çıkmasından memnuniyet duyduklarını bildirdi.