Ayşe Keşir ‘Yılın Kareleri’ Oylamasına Katıldı

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Anadolu Ajansının (AA) gözünden 2024’e damga vuran olaylar ile yaşama dair fotoğrafların yer aldığı “Yılın Kareleri” oylamasına katıldı.

Keşir, AA muhabirleri ile foto muhabirlerinin yurt içinde ve dışında çektiği, ” Roketsan, Lifebox ve Sony”nin katkılarıyla hazırlanan oylamada, “Haber”, “Doğal Yaşam ve Çevre”, “Spor”, “Günlük Hayat” ile bu yıla özel eklenen “Özgür Suriye” kategorilerindeki fotoğrafları inceledi.

Ayşe Keşir, “Özgür Suriye” kategorisinde, Emin Sansar’ın 61 yıllık Baas rejiminin yıkılmasının ardından Suriye’de Şam’ın en işlek noktalarından Hamidiye Çarşısı’nda yaşanan yoğunluğu kayda aldığı “Her şeye rağmen” fotoğrafını seçti. Keşir, “Haber” kategorisinde ise İsrail savaş uçaklarının Gazze’de bir binaya saldırı düzenlediği anı kayda alan Ali Jadallah’ın “Patlama anı” başlıklı karesine oy verdi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Keşir, “Günlük Hayat” kategorisinde Zonguldak’ta yerin metrelerce altında mesailerine yemek molası veren maden işçilerinin yer aldığı Osmancan Gürdoğan’ın “Madenciler” fotoğrafından yana oy kullanırken, “Doğal Yaşam ve Çevre” kategorisinde Emin Yoğurtcuoğlu’nun Türkiye’de tarih boyunca sadece 18 defa kayıt altına alınmış Doğu cılıbıtı kuşunu çektiği “40 yılda 1” karesini seçti.

Keşir, “Spor” kategorisinde ise Piero Cruciatti’nin İtalya’nın Milano kentinde, dünyanın önde gelen motosiklet fuarlarından “EICMA 2024” etkinliğinde çekilen motokros gösterisindeki “Yansıma” fotoğrafını tercih etti.

AA çalışanlarını tebrik eden Keşir, “Özellikle yurt dışında, savaş bölgelerinde görev yaparken nasıl zorlu şartlarda görevlerini yaptıkları biliyorum. O anlamda onların her birine basın emekçileri olarak ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Related Posts

ABD Dışişleri Bakanlığı 1300’ten fazla personelini işten çıkardı

Dışişleri Bakanlığı binası lobisinde ve kapı önünde toplanan personel, binayı ellerinde taşıdıkları kişisel eşyalarıyla terk eden arkadaşlarını alkışlayarak teselli etti. Bir gün önce işten çıkarılmaların başlayacağını ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı …

Ukrayna’nın yeni Ankara Büyükelçisi Celal gündemi değerlendirdi: ‘İstiyoruz ki Karadeniz’de barış olsun’

Ukrayna’nın yeni Ankara Büyükelçisi Neriman Celal, Rusya ile ülkesi arasındaki savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kiev yönetiminin müzakerelere hazır olduğunu belirten Celal, Türkiye ile Ukrayna arasındaki yakın ilişkilere de dikkat çekti ve Karadeniz’de barış istediklerini dile getirdi.

Çin hazırlıklara başladı: ABD ihtimali masada

Çin, Tayvan veya ABD ile yaşanabilecek çatışma ihtimaline karşı Pasifik’teki çalışmalarına hız verdi. Çin’in sivil araştırma gemileri, Tayvan ve Guam yakınlarında sistemli veri toplama çalışmaları yürütüyor.

Kate kraliyet töreninde

Prenses Kate, koyu kırmızı Givenchy imzalı bir elbise ve ‘Lover’s Knot’ (Aşık Düğümü) tacıyla resepsiyona katıldı.

Vatikan’da kritik ziyaret: Zelenski ile Papa görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14’üncü Leo ile bir araya geldi.

105 kişi hayatını kaybetmişti! MHP’li eski belediye başkanına 21 yıl hapis

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi, 6 Şubat depremlerinde 105 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Sitesi davasında, eski MHP’li Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, imar müdürlüğü çalışanı Sevinç Ayşe Argun, fenni mesuller Ayhan Gedik ve Haluk Koç’a verilen 21’er yıl hapis cezasını hukuka uygun buldu.