Bütçe açığına karşı 37 taşınmaz özelleştirilecek

Ankara ve İstanbul’da Özelleştirme Kapsamına Alınan 37 Taşınmaz Hakkında Detaylar

Ankara ve İstanbul’da toplam 37 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı ve Gelir, Vergi Denetim Kurulu’nun bina projelerine aktarılacak.

Bütçedeki açık büyümeye devam ederken, iktidar yeni özelleştirme kararları aldı. Orta Vadeli Program’da bu yıl için 1.9 trilyon TL açık öngörülürken, yalnızca yılın ilk 5 ayında bütçe açığı 650 milyar 302 milyon TL’ye ulaştı. Gelecek yıl ve 2027’de bütçenin 2.1 trilyon TL açık vermesi bekleniyor.

Bu kapsamda, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’nın bina projelerine kaynak sağlamak amacıyla, Maliye Hazinesi adına kayıtlı Ankara ve İstanbul’daki 37 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı. Cumhuriyet’te yer alan habere göre, özelleştirmeler satış, kiralama, gelir ortaklığı veya diğer yöntemlerle gerçekleştirilecek.

Özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2028’e kadar tamamlanması planlanıyor. Elde edilecek gelir, giderler düşüldükten sonra Hazine’ye aktarılacak ve Vergi Denetim Kurulu’nun yeni hizmet binası projelerinde kullanılacak.

Ankara’daki taşınmazlar Altındağ Yenituran ile Çankaya Cumhuriyet ve Fidanlık mahallelerinde yer alıyor. Çankaya’daki yerlerin Kızılay ve çevresinde bulunduğu, Altındağ’daki taşınmazın ise Hacı Bayram civarında yer aldığı belirtildi.

İstanbul’da ise Beyoğlu ilçesindeki Hacımimi ve Müeyyetzade mahallelerinde yer alan parseller özelleştirilecek. Müeyyetzade’deki taşınmazlar çoğunlukla aynı adalar üzerindeki farklı parsellerden oluşuyor.

Related Posts

Çin’in çalışma şekli Toyota’yı şaşırttı! BYD’nin yöntemlerine hayran kaldılar

Satılan araç sayısı bakımından dünyanın en büyük otomobil üreticisi olan Toyota bile ciddi şekilde sarsılmış durumda. Şirket, BYD, Xpeng, Zeekr ve Chery gibi markaların kıyasıya bir üstünlük mücadelesi verdiği Çin’in acımasızca rekabetçi elektrikli …

Ticaret Bakanı Ömer Bolat YOİKK 2025 Yılı Eylem Planı’nı değerlendirdi: 39 somut eylem Türkiye Yüzyılı hedeflerine yaklaştıracak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2025 Yılı Eylem Planı içinde yer alan 39 somut eylemin, Türkiye ekonomisinin daha rekabetçi, daha kapsayıcı ve daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına öncülük edeceğini bildirdi. Bolat yaptığı açıklamada “Yatırım süreçlerinin sadeleştirilmesi, özel sektör dinamizminin desteklenmesi, uzun vadeli istihdam fırsatlarının güçlendirilmesi ve ihracat kapasitemizin artırılması, güçlü Türkiye’nin güçlü yarınları için öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

Rekabet Kurumu’ndan Google’a ceza: 6 ay süre verildi!

Google’a yönelik alınan önceki kararlara rağmen, rekabet ihlali tespit edildi. Rekabet Kurumu, uygulamanın devam ettiği süre boyunca para cezası verdiğini açıkladı.

‘Türkiye yatırım için çok cazip’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra’da bir araya geldiği yatırımcılara kur korumalı mevduattan çıkış sürecinin büyük ölçüde tamamlandığını ifade ederek, “Mayıs ayı başından itibaren artış gösteren rezervlerle birlikte rezerv yeterliliği sağlanmış ve Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni açıklanan enflasyon verileri şaşırttı: Mısır ekonomisinde toparlanma sinyali

Mısır İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, ülkenin yıllık kentsel enflasyonu Haziran 2025’te yüzde 14.9 olarak ölçüldü. Mayıs ayında bu oran yüzde 16.8 seviyesindeydi. Ekonomistlerin tahmini ise yüzde 16.2 düzeyindeydi. Bu sonuçla birlikte ülkede …

Mavi Vatan’a Türk imzası: 200 asker, 2 helikopter ve 41 bin beygir güçle yola çıkıyor

Adını, kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale topraklarından alan TCG Gelibolu (F-493), teknik kapasitesi, yerli savunma sistemleriyle güçlendirilmiş altyapısı ve 200 kişilik mürettebatıyla Türk donanmasının en güçlü unsurlarından biri olarak …