CHP’den Bakanlığa tepki: Topu Belediyeye atarak sorumluluktan kurtulamazsınız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz: Bolu Grand Kartal Otel Yangınıyla İlgili Açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, Kartalkaya Bolu Grand Kartal Otel yangın faciasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 78 kişinin hayatını kaybettiği faciada, Bolu Grand Kartal Oteli’nin denetim raporlarının açıklanmasını talep etti.

Şahbaz, facianın denetimsizlik ve ihmalden kaynaklandığını vurgulayarak, özel hastanelerde daha fazla kazanç sağlamak için yeni doğan bebeklerin hayatlarına kasteden sistemin artık Bolu Kartalkaya’da tatil yapan vatandaşları hedef aldığını söyledi.

Facianın, sağlık sektöründe olduğu gibi turizm sektöründe de halkın can güvenliğini tehdit ettiğini belirten Şahbaz, “Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, sorumluluğu Bakanlığın dışına çıkaran açıklamalarını perdelemeye çalıştığını” ifade etti.

“Bakanlık İşletme ve Denetime Kadar Tam Yetkilidir”

Şahbaz, “Hiçbir ilçe belediyesi mücavir alanı içinde bulunmayan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tam yetkili olduğu ‘Kültür ve Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi’ ilan edilen yerlerde, bakanlığın imardan tahsise, işletme ve denetime kadar tam yetkili olduğunu” belirtti.

Yangın sonrası raporlara göre otelde yangın alarm sistemlerinin ve tahliye koridorlarının eksik olduğunu dile getiren Şahbaz, Turizm Bakanlığı’nın bu trajik yangına dair sorumluluklarının açık olduğunu vurguladı.

“Bakanlık Topu Bolu Belediyesine Atarak Sorumluluktan Kaçamaz”

Zeliha Aksaz Şahbaz, Kartalkaya faciasının “kader” veya “kaçınılmaz bir kaza” değil, denetimsizlik ve ihmalden kaynaklanan bir felaket olduğunu söyledi. Turizm Bakanlığı’nın sorumluluğunu kabul etmesi gerektiğini belirten Şahbaz, adaletin sağlanması için gereken adımların atılması gerektiğini ifade etti.

Facianın sorumlularının idari ve adli süreçlerle hesap vermesi gerektiğini belirten Şahbaz, Cumhurbaşkanı, bakanlar ve yöneticilerin bu tür felaketlerde sorumlu olduğunu dile getirdi.

Related Posts

Sarılacak kefen, defnedilecek mezar yok: Morglar sahipsiz ceset dolu

İsrail’in Gazze’deki soykırımı 21 aydır devam ediyor ve artık ne hastanelerdeki morglarda ne de cenazeleri defnedecek mezarlıklarda yer kaldı. Nasır Hastanesi yetkilileri, “Kefenimiz de kalmadı. Kimsesiz cenazeleri gelip alın ve defnedin” diyerek Gazzelilerden destek istedi.

Mali’de Cumhurbaşkanı’nın görev süresi uzatıldı

Mali’de Cumhurbaşkanı ‘nın 2025’ten itibaren yeniden seçilme hakkı tanıyan yasa tasarısı kabul edildi.

CHP’li Öztunç’tan ‘Gazze’de soykırım yok’ diyen Alman vekile sert tepki: ‘Bu çağın Hitler’i Netanyahu’dur’

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİT PA) Genel Kurulu’nda Alman bir üyenin “Gazze’de soykırım yoktur” sözleri üzerine, “Bu çağın Hitler’i Netanyahu’dur. Cesur olun vicdanlı olun ve bunu kabul edin” dedi.

Son Dakika… MSB açıkladı: ‘Son 1 haftada 3 PKK’lı terörist teslim oldu’

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin devam eden operasyon ve arama-tarama faaliyetleri kapsamında son bir haftada; 3 PKK’lı terörist teslim olmuş, Pençe-Kilit başta olmak üzere operasyon bölgelerinde teröristlere ait barınak, sığınak ve mağaralarda tespit edilen çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi kullanılamaz hâle getirilmiştir” dedi.

‘Yenidoğan çetesi’ davasına 3 tahliye! Tutuklu sayısı 16’ya düştü

İstanbul’da yenidoğan bebekleri anlaşmalı özel hastanelerin ilgili ünitelerine sevk ederek, haksız kazanç sağlayan ve kusurlu davranışlarda bulunarak ölümlerine neden oldukları iddiasıyla 59 kişinin yargılandığı davada 3 kişi tahliye edildi. Davada tutuklu sayısı 16’ya düştü.

İran’dan çok konuşulacak nükleer hamlesi: Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan onayladı

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile iş birliğinin askıya alınmasına ilişkin yasayı resmen onayladı. Pezeşkiyan, İran Atom Enerjisi Kurumu, Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi ve Dışişleri Bakanlığı’na hitaben …