CHP’nin ‘Özgür Özel’e saldırı araştırılsın’ önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi

CHP liderine yapılan saldırı TBMM’de tartışma yarattı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, 4 Mayıs 2025 tarihinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapılan fiziksel saldırının detaylı bir şekilde araştırılmasını öngören önerge, AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Görüşmeler öncesinde Yeni Yol Partisi ve İYİ Parti’nin sunduğu araştırma önergeleri ele alındı. Daha sonra CHP grubu, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapılan saldırının organize olup olmadığının ve arkasındaki yapıların detaylı bir şekilde incelenmesi” yönünde bir önerge sundu.

CHP: “Saldırı basit bir olay değil”

CHP adına konuşan İzmir Milletvekili Murat Bakan, yaşanan saldırının sadece bireysel bir olay olmadığını, aynı zamanda siyasi muhalefeti hedef alan sistemli bir müdahale olduğunu belirtti. Bakan, “Meclis sessiz kalmamalı, saldırganın arkasındaki güçler ortaya çıkarılmalıdır” şeklinde konuştu.

Yeni Yol ve İYİ Parti: “Siyaset gerginliği yönlendiriyor”

Yeni Yol Partisi adına konuşan Mehmet Emin Ekmen, siyasi gerilimin liderler tarafından belirlendiğini vurgularken, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan ise olayın ciddi bir şekilde araştırılmaması durumunda benzer olayların tekrarlanabileceğine dikkat çekti. Türkkan, “Cumhurbaşkanı gereken talimatı verip olayın tüm detaylarını araştırmalı” ifadelerini kullandı.

DEM Parti: “Saldırı bir sistem sorunudur”

DEM Parti Milletvekili İbrahim Akın, yaşanan saldırının Türkiye’deki siyasi atmosferin bir sonucu olduğunu savundu. “Bu bir kişinin saldırısı değil, sistemsel bir sorunun sonucudur” şeklinde konuştu.

AK Parti: “Gerekli adımlar atıldı, soruşturma devam ediyor”

AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu, güvenlik güçlerinin olaya hızlıca müdahale ettiğini ve konunun yargı tarafından detaylı bir şekilde incelendiğini belirtti. “Şiddetin kaynağı ne olursa olsun kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Önerge reddedildi

Tüm bu gelişmelerin ardından önerge, AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP ve diğer muhalefet partileri, alınan kararı eleştirdi.

Related Posts

SON DAKİKA! Trump çığır açan bir anlaşma yaptığını duyurdu

ABD Başkanı Donald Trump dün, perşembe günü önemli bir açıklama yapacağını duyurmuştu. Washington D.C.’deki Beyaz Saray’da basın mesnuplarına açıklamalarda bulunan ABD Ayrıntılar geliyor…

Avrupa Parlamentosu: Türkiye’nin AB süreci dondurulmuş halde kalmalı

Avrupa Parlamentosu: Türkiye’nin AB süreci dondurulmuş halde kalmalı

Elazığ’da sağanak ve dolu etkili oldu

Elazığ’da sağanak ve dolu hayatını olumsuz etkiledi.

Nevşehir’de 74 yaşındaki emekli işçi, aşkı, özlemi ve türküyü volkanik taşlarla işledi

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde yaşayan 74 yaşındaki işçi emeklisi Rafet Topraktepe, dağların eteklerinden topladığı volkanik taşlarla evinin bahçesine yaptığı sanat duvarına şiir, türkü ve şarkı sözlerini işledi.

Çin Denizi’nde tansiyon yükseldi

Çin ile Filipinler, Güney Çin Denizi’nde iki ülke arasında ihtilafa konu olan Scarborough Sığı çevresindeki sularda bir kez daha karşı karşıya geldi.

MSB kaynaklarından ‘”İsrail’le görüşme” açıklaması: Suriye hükûmetinin talebiyle bölgede bulunan tüm unsurlarla koordinasyon devam ediyor

MSB kaynaklarından ‘”İsrail’le görüşme” açıklaması: Suriye hükûmetinin talebiyle bölgede bulunan tüm unsurlarla koordinasyon devam ediyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir