Google’a 1.3 milyar dolarlık ceza!

Kullanıcı Verilerinin Takibi Sorunu: Google, Teksas’ta Büyük Bir Cezayı Kabul Etti

Son dönemde kullanıcı verilerinin takibi, hem büyük firmalar hem de bireyler için giderek karmaşık hale geliyor. Büyük firmaların bu konudaki sorumlulukları arttıkça, en ufak bir veri sızıntısının bile ciddi cezalarla sonuçlanabileceği gerçeği ortaya çıkıyor. Üç yıl önce yaşanan bir olayda, Google’ın izinsiz olarak kullanıcı verilerini topladığı iddiasıyla başlayan Teksas davası sonuçlandı.

Google, Teksas Cezasını Ödemeyi Kabul Etti

Google, Teksas Başsavcısı Ken Paxton tarafından açılan veri gizliliği ihlali iddialarını çözmek adına 1.375 milyar dolar ödemeyi kabul etti. Firmanın yapılan açıklamaya göre, Teksas’ın Google’a yönelik açtığı davalar, coğrafi konum, gizli aramalar ve biyometrik verilerle ilgili kullanıcı verilerinin hukuka aykırı şekilde izlendiği ve toplandığı iddialarını içeriyordu. Bu anlaşma ile Google, benzer veri gizliliği ihlallerinden kaynaklı bir ödeme olarak 93 milyon doların üzerinde bir tutarı Teksas’a ödeyen ilk firma olmuş oldu.

Google’dan Açıklama: Yolumuza Devam Edeceğiz

Google sözcüsü José Castañeda, yaptığı açıklamada, “Bu anlaşma, uzun zamandır değiştirdiğimiz ürün politikalarına ilişkin eski iddiaları çözüme kavuşturuyor. Bu süreci geride bıraktığımız için mutluyuz ve gizlilik kontrollerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 2022 yılında Google, kullanıcı izni olmadan konum takibi yaptığı iddiaları nedeniyle toplamda 40 eyalete 391.5 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti. Geçtiğimiz yıllarda ise Meta, Teksas hükümetiyle 1.4 milyar dolarlık bir anlaşmaya vararak yüz tanıma ve fotoğraf etiketleme konularında yasal süreçleri sonlandırmıştı.

Related Posts

Peynir, sıcak iklimin kurbanı oldu

Aşırı sıcaklar ve kuraklık, otla beslenen süt ineklerinin rasyonlarını mısır ağırlıklı yemlere yöneltirken; ortaya çıkan süt ve Cantal peyniri örneklerinde omega-3 kaybı, sertlik artışı ve aroma zayıflaması gözlemlendi.

Öğrenciler için büyük endişe: Yapay Zeka eğitim sistemini öldürüyor mu?

Günümüzde yüzlerce ceşidini görmeye başladığımız yapay zeka getirdiği faydaların yanı sıra büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor: Tembellik!

Dünya İnsansı Robot Oyunları, Pekin’de düzenlenecek

Çin’in ev sahipliğinde düzenlenecek 2025 Dünya İnsansı Robot Oyunları’nın ağustos ayında Pekin’de düzenleneceği bildirildi.

Teknolojide Yunan mucizesi: 75 milyon euroluk yeni yatırım fonu

Yunanistan merkezli yatırım firması Marathon Venture Partners, Atina’daki teknoloji ekosistemine olan güvenini tazeledi. Firma, 75 milyon euro tutarında yeni bir fonu başarıyla kapattığını duyurdu. Böylece firmanın yönetimindeki toplam varlık 175 …

Japonlardan çığır açan teknoloji: ‘Gökyüzündeki paratoner’

İlk kez bir insansız hava aracı, gerçek bir şimşek çarpmasını tetikleyip yönlendirmeyi başardı. Bu yenilikçi drone, gökyüzünde adeta uçan bir paratoner gibi davranarak, tehlikeli yıldırımları kontrollü şekilde çekip etkisiz hale getirebiliyor.

Uzayda kural dışı hareket, Gaia’dan tarihi keşif: Samanyolu’ndaki Ophion Yıldız Ailesi binlerce parçaya ayrıldı

Avrupa Uzay Ajansı’nın Gaia teleskobu, beklenmedik şekilde dağılmakta olan 1.000’den fazla genç yıldızdan oluşan “Ophion” ailesini ortaya çıkardı. Bilim dünyası şaşkın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir