Gram altında 4 bin 600 TL beklentisi! Uzman isim yatırımcılara yol haritası çizdi

Altın Fiyatları Yatırımcıların İlgi Odağı Haline Geldi

Altın fiyatları, 2025 yılında “güvenli liman” olma özelliğini koruyarak her geçen gün artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan yükselişle birlikte yatırımcıların dikkatini çekti. 14 Nisan Pazartesi günü itibarıyla gram altın 3 bin 950 TL, ons altın ise 3 bin 230 dolar seviyelerinden işlem görmeye başladı.

Ons Altın Yeni Haftaya Zirvede Başladı

Geçtiğimiz hafta, ons altın rekor seviyelere çıkarak 3 bin 236 doları gördü ve yeni haftaya zirvede başladı. Ancak, başlangıçta gerileyen ons altın fiyatı, alımlarla tekrar yükselerek sabah saatlerinde 3 bin 230 dolara kadar çıktı.

İç piyasada, 14 Nisan 2025 itibarıyla gram altın 3 bin 950 TL civarında işlem görürken, Kapalıçarşı’da gram altın alım-satım fiyatları 3 bin 975-4 bin 005 TL aralığında değişim gösteriyor. Çeyrek altın 6 bin 540 TL, yarım altın 13 bin 90 TL ve tam altın 26 bin 50 TL seviyelerinden satılıyor.

Altın Fiyatlarındaki Yükseliş

ALB Yatırım Başekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, altın fiyatlarındaki yükselişin, ABD ve Çin arasındaki gerginlik ve artan gümrük tarifeleri gibi belirsizliklerden destek bulduğunu belirtiyor. Ayrıca FED’in faiz indirimine gidebileceğini söyleyen Eryılmaz, bu durumun da altın fiyatlarını pozitif etkileyebileceğini vurguluyor.

Gelecek Beklentiler

Eryılmaz, ABD’nin ek gümrük tarifelerini indireceğini açıklamasının piyasalar için olumlu olduğunu belirtiyor. Ayrıca Umman’daki ABD-İran nükleer görüşmelerinden gelebilecek olumlu sinyallerin altın fiyatlarında kâr satışına neden olabileceği tahmin ediliyor.

Ons altının 3 bin 100 doların üzerinde kalması durumunda “boğa görünümünün” devam edeceğini belirten Eryılmaz, 3167 dolar seviyesinin kritik bir destek noktası olduğunu ifade ediyor.

Altın Fiyatlarında Hedefler

Eryılmaz, gram altının 3 bin 790 TL’ye gerilemesi durumunda fırsat oluşabileceğini belirtiyor. Bu yılki hedeflerini 3 bin 300 dolar olarak belirleyen Eryılmaz, dolar/TL beklentileri dahilinde gram altının en az 4 bin 600 TL’ye kadar ulaşabileceğini öngörüyor.

Altın fiyatlarındaki yükseliş trendinin devam edebileceği ve yatırımcılar için alım fırsatları sunabileceği düşünülüyor. Özellikle gram altının yükselebilecek potansiyeli, orta ve uzun vadeli yatırımcılar için çekici bir seçenek olarak görülüyor.

Related Posts

Tarıma yön verecek üç bin strateji

Tarım ve orman sektörünün gelecek 10 yıllarına yön verecek 4. Tarım Orman Şûrası dün başladı. 30 Nisan’da sona erecek şurada alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde açıklanacak.

Bakan Şimşek’in 2 haftalık ajandası dolu: Avrupa’da yatırımcılarla görüşecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mayıs ayında Brüksel ve Londra’da kritik temaslarda bulunacak. Türkiye ekonomisinin görünümünü uluslararası yatırımcılara anlatacak olan Şimşek, yabancı sermaye akışını artırmayı ve Türkiye’ye duyulan güveni güçlendirmeyi hedefliyor.

Haizne Bakanı Bessent: İlk ticaret anlaşmalarından biri Hindistan ile olacak

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, ABD’nin birçok önemli ticaret ortağının ABD tarifelerini önlemek için ‘çok iyi’ tekliflerde bulunduğunu ve imzalanacak ilk anlaşmalardan birinin Hindistan ile olabileceğini söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Karahan, 6 Mayıs’ta Meclis’te sunum yapacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 6 Mayıs’ta sunum yapacak.

Yatırım hazırlıkları ve işbirlikleri savunma ve havacılık şirketlerine yaradı

Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin savunma yatırımlarını artırma kararı alması ve Türkiye ile de bu kapsamda işbirlikleri yapılması, hem küresel hem yurt içindeki savunma şirketlerinin hisselerinde kayda değer yükselişler olmasını sağladı.

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir