Halkbank, İran yaptırımları davasını ABD Yüksek Mahkemesi’ne taşıdı

Halkbank, İran Yaptırımları Davasını ABD Yüksek Mahkemesi’ne Taşıdı

Halkbank, 2019 yılında başlayan İran yaptırımları davasını ABD Yüksek Mahkemesi’ne taşıdı. ABD Temyiz Mahkemesi’nin İran yaptırımlarını delme suçlamalarıyla ilgili dokunulmazlık talebini reddetmesinin ardından Halkbank, ABD Yüksek Mahkemesi’ne başvurdu.

Halkbank, İran’a uygulanan Amerikan yaptırımlarını delme suçlamalarıyla ilgili dokunulmazlık talebinin ABD Temyiz Mahkemesi tarafından reddedilmesi kararını ABD Yüksek Mahkemesi’ne taşıdı.

Yüksek Mahkeme, Halkbank’a Manhattan’daki 2. ABD Temyiz Mahkemesi’nin kovuşturmaya izin veren 22 Ekim 2024 tarihli kararına itiraz etmek için dilekçe vermesi için pazartesi gününe kadar süre vermişti.

Reuters’ın haberine göre, bankanın avukatı tarafından yapılan açıklamada, Halkbank’ın alt mahkeme kararını gözden geçirmesi için ABD Yüksek Mahkemesi’ne başvurduğu belirtildi.

İddialar ve Savunma

2019 yılında ABD savcıları, Halkbank’ı İran, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde paravan şirketler ve para servis sağlayıcıları kullanarak yaptırımlardan kaçmakla suçlamıştı. Savcılar, bankanın İran’ın 20 milyar dolarlık kısıtlı fonlarını gizlice transfer ettiğini, petrol gelirlerini altın ve nakde dönüştürdüğünü ve sahte gıda sevkiyatlarıyla bu işlemleri meşrulaştırmaya çalıştığını iddia ediyor. Halkbank ise tüm suçlamaları reddederek, banka dolandırıcılığı, kara para aklama ve komplo suçlamalarıyla mücadele ediyor.

Halkbank, ABD Temyiz Mahkemesi’nden Halkbank’ın İran’a uygulanan Amerikan yaptırımlarını delme suçlamalarıyla ilgili dokunulmazlık talep etmiş ancak 2. ABD Temyiz Mahkemesi dokunulmazlık talebini reddetmişti.

Related Posts

Çin’in çalışma şekli Toyota’yı şaşırttı! BYD’nin yöntemlerine hayran kaldılar

Satılan araç sayısı bakımından dünyanın en büyük otomobil üreticisi olan Toyota bile ciddi şekilde sarsılmış durumda. Şirket, BYD, Xpeng, Zeekr ve Chery gibi markaların kıyasıya bir üstünlük mücadelesi verdiği Çin’in acımasızca rekabetçi elektrikli …

Ticaret Bakanı Ömer Bolat YOİKK 2025 Yılı Eylem Planı’nı değerlendirdi: 39 somut eylem Türkiye Yüzyılı hedeflerine yaklaştıracak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2025 Yılı Eylem Planı içinde yer alan 39 somut eylemin, Türkiye ekonomisinin daha rekabetçi, daha kapsayıcı ve daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına öncülük edeceğini bildirdi. Bolat yaptığı açıklamada “Yatırım süreçlerinin sadeleştirilmesi, özel sektör dinamizminin desteklenmesi, uzun vadeli istihdam fırsatlarının güçlendirilmesi ve ihracat kapasitemizin artırılması, güçlü Türkiye’nin güçlü yarınları için öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

Rekabet Kurumu’ndan Google’a ceza: 6 ay süre verildi!

Google’a yönelik alınan önceki kararlara rağmen, rekabet ihlali tespit edildi. Rekabet Kurumu, uygulamanın devam ettiği süre boyunca para cezası verdiğini açıkladı.

Bütçe açığına karşı 37 taşınmaz özelleştirilecek

Bütçe açığına karşı 37 taşınmaz özelleştirilecek

‘Türkiye yatırım için çok cazip’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra’da bir araya geldiği yatırımcılara kur korumalı mevduattan çıkış sürecinin büyük ölçüde tamamlandığını ifade ederek, “Mayıs ayı başından itibaren artış gösteren rezervlerle birlikte rezerv yeterliliği sağlanmış ve Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni açıklanan enflasyon verileri şaşırttı: Mısır ekonomisinde toparlanma sinyali

Mısır İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, ülkenin yıllık kentsel enflasyonu Haziran 2025’te yüzde 14.9 olarak ölçüldü. Mayıs ayında bu oran yüzde 16.8 seviyesindeydi. Ekonomistlerin tahmini ise yüzde 16.2 düzeyindeydi. Bu sonuçla birlikte ülkede …