Hamas’tan İsrail’e Sana Havalimanı ve Hudeyde tepkisi: Amerika’nın siyasi ve askeri desteğiyle yapılan bariz bir saldırı

Hamas, İsrail’in Yemen’deki Hava Saldırılarına Tepki Gösterdi

Hamas, İsrail ordusunun Yemen’deki İran destekli Husilerin kontrolündeki Uluslararası Sana Havalimanı ve Hudeyde kentine düzenlediği hava saldırılarını kınayarak, bunu “Amerika’nın siyasi ve askeri desteğiyle yapılan bariz bir saldırı” olarak nitelendirdi. Hamas’tan yapılan açıklamada, “Yemen’e yönelik Siyonist saldırıyı kınıyoruz ve bunu işgal (İsrail) hükümetinin Washington ve bazı Batı başkentlerinin siyasi ve askeri desteğiyle Filistin halkımıza ve bölge halklarına karşı izlediği terör politikasının bir uzantısı olarak görüyoruz” denildi. Açıklamada, Husilerin tutumları ve “İsrail ile Batı’nın Yemen’e yönelik saldırılarının kendilerini Filistin halkına destek ve yardım sağlama yönündeki kararlarından caydırmayacağına dair” açıklamaları takdirle karşılandı. Hamas’ın açıklamasında, “İsrail’in kibri ve Filistin halkına ve Yemen’e karşı işlediği suçların, İsrail’in ihlallerine karşı koymak ve onu bölgeye ve halkına yönelik kontrol ve boyun eğdirme illüzyonlarından caydırmak için sağlam bir Arap ve İslami dayanışma ve birlik duruşu sergilemeyi gerektirdiği” aktarıldı. İsrail ordusunun, Yemen’deki İran destekli Husilerin kontrolündeki Uluslararası Sana Havalimanı ve Hudeyde kentine düzenlediği hava saldırılarında 4 kişi hayatını kaybetmiş, 21 kişi yaralanmıştı. (AA)

Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

ABD Dışişleri Bakanlığı 1300’ten fazla personelini işten çıkardı

Dışişleri Bakanlığı binası lobisinde ve kapı önünde toplanan personel, binayı ellerinde taşıdıkları kişisel eşyalarıyla terk eden arkadaşlarını alkışlayarak teselli etti. Bir gün önce işten çıkarılmaların başlayacağını ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı …

Ukrayna’nın yeni Ankara Büyükelçisi Celal gündemi değerlendirdi: ‘İstiyoruz ki Karadeniz’de barış olsun’

Ukrayna’nın yeni Ankara Büyükelçisi Neriman Celal, Rusya ile ülkesi arasındaki savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kiev yönetiminin müzakerelere hazır olduğunu belirten Celal, Türkiye ile Ukrayna arasındaki yakın ilişkilere de dikkat çekti ve Karadeniz’de barış istediklerini dile getirdi.

Çin hazırlıklara başladı: ABD ihtimali masada

Çin, Tayvan veya ABD ile yaşanabilecek çatışma ihtimaline karşı Pasifik’teki çalışmalarına hız verdi. Çin’in sivil araştırma gemileri, Tayvan ve Guam yakınlarında sistemli veri toplama çalışmaları yürütüyor.

Kate kraliyet töreninde

Prenses Kate, koyu kırmızı Givenchy imzalı bir elbise ve ‘Lover’s Knot’ (Aşık Düğümü) tacıyla resepsiyona katıldı.

Vatikan’da kritik ziyaret: Zelenski ile Papa görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14’üncü Leo ile bir araya geldi.

105 kişi hayatını kaybetmişti! MHP’li eski belediye başkanına 21 yıl hapis

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi, 6 Şubat depremlerinde 105 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Sitesi davasında, eski MHP’li Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, imar müdürlüğü çalışanı Sevinç Ayşe Argun, fenni mesuller Ayhan Gedik ve Haluk Koç’a verilen 21’er yıl hapis cezasını hukuka uygun buldu.