Hindistan ile Pakistan arasındaki gerilim Asya’daki savunma ve havacılık şirketlerinin hisselerini yükseltti

Hindistan-Pakistan Gerilimi: Asya Savunma ve Havacılık Şirketleri Etkilendi

Hindistan ile Pakistan arasındaki gerilim, Asya’daki savunma ve havacılık şirketlerinin hisselerini olumlu yönde etkiledi. AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, jeopolitik gerilimler küresel risklerin artmasına neden oldu.

22 Nisan’da Hindistan, Pahalgam bölgesinde düzenlenen terör saldırısına karşılık olarak 6 Mayıs’ta Pakistan’ın topraklarını ve Azad Keşmir bölgesini füze saldırılarıyla hedef almıştı.

Hint ordusu 9 hedefi vurduğunu açıklarken, Pakistan yönetimi saldırılarda 26 kişinin öldüğünü ve 46 kişinin yaralandığını duyurdu. Pakistan ordusu ise Hint saldırısı sırasında 5 savaş uçağını düşürdüğünü iddia etti.

Pakistan’ın sınır ötesi saldırılarında 12 kişinin öldüğü açıklandı. Pakistan Savunma Bakanı Khavaja Muhammed Asıf, artan gerilimin nükleer savaşa yol açabileceğine dikkat çekti.

Hindistan-Pakistan gerilimi, Asya’daki savunma ve havacılık şirketlerinin hisselerinde yükselişe neden oldu. Güney Koreli şirketler Hanwha Aerospace ve HLB Co gibi şirketlerde artış görüldü.

Bölgedeki jeopolitik risklerin savunma sanayi şirketlerini savunma harcamalarına yönlendireceği öngörülüyor. ABD ve Avrupa merkezli şirketlerin hisselerinde ise benzer bir artışa rastlanmadı.

ABD merkezli şirketler arasında L3 Harris Technologies ve Lockheed Martin’in hisselerinde artış yaşanırken, Alman Rheinmetall AG ve Avrupa merkezli Airbus gibi şirketlerde düşüş gözlendi. (AA)

Related Posts

Ömer Çelik’ten Leman Dergisi’ndeki skandal karikatüre tepki: ‘Hesap edilmemiş olamaz’

AK Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Ömer Çelik, ‘Leman’ adlı sözde derginin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i hedef alan skandal karikatürü hakkında “Ortaya çıkacak tepkilerin hesap edilmemiş olduğunu düşünmüyoruz. Bize göre İslam düşmanlığı yapan bir nefret suçudur bu” açıklamasında bulundu. Temmuz ayının ikinci haftasında terör örgütü PKK’nın silah bırakma görüntülerinin geleceği iddiasına da cevap veren Çelik “Artık günler içinde gerçekleşeceği bir aşamaya geldik.” ifadelerini kullandı.

CHP’li Mahmut Tanal’dan eylemci Pikachu’ya: Barikatları ben kaldıracağım, Saraçhane’de seni bekliyorum

CHP’li Mahmut Tanal’dan eylemci Pikachu’ya: Barikatları ben kaldıracağım, Saraçhane’de seni bekliyorum

CHP kurultay davasında yeni gelişme

Son dakika… CHP kurultay davasında yeni gelişme yaşandı. Kurultay davası asliye ceza mahkemesinde görülecek. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı mahkemenin görevsizlik kararının kaldırıldığını duyurdu.

Kaymakamlıktan Beyoğlu’nda eylem yasağı kararı

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesapları üzerinden bugün için toplanma çağrıları yapıldığının anlaşıldığı belirtildi. Yapılmak istenilen toplanmaların, kamu düzeni ve toplumsal barışı bozabilecek eylemlere sebebiyet …

ABD’de uçak kazası: Havalandıktan dakikalar sonra yere çakıldı

ABD’nin Ohio eyaletinde küçük bir uçak havalandıktan dakikalar sonra düştü. Kazada 6 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Hamas’la ateşkes görüşmesi: Gazze’deki trajedi sona ermeli

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Gazze’de ateşkesin dillendirildiği bir dönemde Hamas Liderlik Konseyi Başkanı Muhammed İsmail Derviş ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Görüşmede, Gazze’deki yıkım ve insani trajedi ile kalıcı ateşkes başlıkları masaya yatırıldı.