HSK üye seçiminde tartışma! CHP ve Yeni Yol Partisi milletvekilleri komisyonu terk etti

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyeleri, HSK Üyelikleri İçin Adayları Belirlemede Uzlaşamadı

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon, Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nda (HSK) boş olan 5 üyelik için adayları belirlemek üzere bir araya geldi. AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda, kurul üyeliği için başvuran 101 aday adayı arasından 15 aday adayı seçilmek üzere seçime gidildi.

Komisyon Toplantısında Gerilim

Seçimin ilk turunda 36 üyenin oyunun aranmasına rağmen yeterli oy sayısına ulaşılamadı. İkinci turda da 33 oyun arandığı ancak yeterli oy alınamadığı için ikinci oylamada en fazla oyu alan iki aday arasında ad çekme usulüne başvuruldu. Ancak, CHP ve Yeni Yol Partisi milletvekillerinin iddialarına göre, AK Partili milletvekilleri ad çekme yerine yeniden oylama yapılmasını istedi. Muhalefet milletvekilleri ise Anayasa’nın 159. maddesini hatırlatarak ad çekme işlemine devam edilmesi gerektiğini vurguladı. Tekrar oylama yapılmasını istemeyen CHP ve Yeni Yol Partisi milletvekilleri, komisyon toplantısını terk etti.

CHP milletvekilleri, seçim öncesinde aday belirleme sürecinde blok liste şeklinde değil, her adayın ayrı ayrı oylanması ve ad çekme yöntemi yerine oy kullanma yoluna gidilerek uzlaşma sağlanabileceğini öne sürerek bir önerge sunmuştu. Ancak, iktidar milletvekillerinin oylarıyla önerge reddedildi.

Related Posts

İmamoğlu çocukların çizimlerini paylaştı: ‘En güçlü kaynağım’

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çocuklar tarafından yapılan ve kendisine gönderilen mektup ve çizimlerin sergilendiği ÜZÜLME sergisinin fotoğraflarını paylaşarak sosyal medya hesabından bir gönderi yayınladı.

Ekrem İmamoğlu’ndan ‘Deniz Gezmiş’ göndermeli paylaşım! ‘Zulme meydan okudu Beyazıt’

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Silivri’den yaptığı paylaşımda Deniz Gezmişleri unutmadı. Beyazıt Meydanı’nda yarın yapılacak mitinge çağrı yapan İmamoğlu, “Ama her zaman zulme meydan okudu Beyazıt. Şimdi de meydan okuyacak.” dedi

İsrail, Yemen’deki havalimanını vurdu

İsrail ve ABD’nin, Yemen’in başkenti Sana’daki havalimanına saldırdığı bildirildi.

Suriye’de dikkat çeken görüntü: Şara hünerlerini sergiledi

Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara ve Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani’nin başkent Şam’da basketbol oynadığı eğlenceli görüntüleri büyük ilgi topladı.

‘Yiyip kaçtılar’ dedikleri aileye 4 milyon lira ödediler

İngiltere’nin Derbyshire bölgesindeki bir pub, yemek ücretini ödediği halde ‘yiyip kaçtı’ diye suçladığı aileye 75 bin sterlin (yaklaşık 4 milyon TL) tazminat ödemeye mahkum edildi.

Ukraynalılar, Zafer Günü’nü kutlamak için Moldova’ya gidiyor

Rusya ve Sovyet tarihinin en önemli zaferlerinden birinin kutlandığı 9 Mayıs Zafer Günü’nün Ukrayna’da Avrupa Günü olarak değiştirilmesi, tarihine sahip çıkan Ukraynalıları komşu ülkelere yöneltiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir