İsmet İnönü vefatının 51. yılında anıldı

İsmet İnönü’nün 51. Ölüm Yılı Malatya’da Anıldı

CHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün vefatının 51. yılı dolayısıyla Malatya’da özel bir anma programı düzenledi. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ve İsmet İnönü’nün torunu, Gazeteci-Yazar Zeynep Bilgehan birer konuşma yaptılar.

“İsmet İnönü, Üstün Başarılara İmza Atmış Bir Liderdi”

İnönü’nün askeri kariyeri hakkında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, onun çalışkanlığı ve başarılarına vurgu yaparak şunları söyledi:

“İsmet İnönü, askeri eğitimini yüksek başarılarla tamamlamış bir komutandı. Savaş ve diplomatik alandaki başarılarına rağmen mütevazılığını ve dürüstlüğünü her zaman korumuştur. İnönü, sabırlı ve kararlı bir liderdi. Verdii kararlara sonuna kadar bağlı kalmış ve ilkelerinden ödün vermemiştir. Bu özellikleri, onun milli mücadele yıllarında gösterdiği liderlikte belirgin şekilde ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda İnönü, mükemmel bir stratejist olup, geleceği öngörebilme yeteneğiyle tanınmıştır. Özellikle Lozan Konferansı’ndaki başarısı, diplomasi alanındaki dehasını göstermektedir. İsmet İnönü’nün askeri bir deha olduğunu inkar edenler, sadece cahilliklerini sergilemektedirler.”

“Atatürk’ten Gelen Övgüye Layık Bir Komutan”

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ise İsmet İnönü’nün Kurtuluş Savaşı’ndaki kritik rolüne değinerek şu açıklamalarda bulundu:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün İsmet İnönü’ye duyduğu güven, 1916 Sicil Notu’yla belgelenmiştir. İnönü, Batı Cephesi’nde görev alarak düzenli ordunun zaferine önemli katkılar sağlamıştır. Birinci ve İkinci İnönü Muharebeleri, düzenli ordunun ilk zaferlerindendir ve Türk milletinin kaderinde dönüm noktaları olmuştur. İsmet İnönü, Atatürk’ten aldığı takdirle övgüyü hak eden nadir komutanlardandır.”

Related Posts

Üç yıldır naaşı aranan Şehit Üsteğmen Melih Bozkurt’un son WhatsApp mesajı yürekleri burktu

Üç yıldır naaşı aranan Şehit Üsteğmen Nuri Melih Bozkurt’un WhatsApp’ta paylaştığı son mesajı ortaya çıktı.

Trump’tan, Elon Musk’ın parti kurma çalışmalarına ilk tepki: Bu fikir can sıkıcı, karışıklığa yol açacak

Trump’tan, Elon Musk’ın parti kurma çalışmalarına ilk tepki: Bu fikir can sıkıcı, karışıklığa yol açacak

Antalya’da aslan saldırısına uğramıştı: Çiftçi Süleyman Kır ilk kez konuştu

Antalya’nın Manavgat ilçesi Ilıca Mahallesi’nde bulunan ‘Land Of Lions Aslan Diyarı’ isimli hayvanat bahçesinden gece saat 03.21’de bir aslanın kaçtığı bildirildi. Kaçan aslan tarlada bekçilik yapan Süleyman Kır’a saldırdı. Çiftçi Kır, aslanın saldırı anını ilk kez anlattı.

Tekerlekli sandalyeyle hayata tutundu

Konya’da 7 yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle 30 yaşına kadar evden çıkamayan Selvinaz Başoda (50), tekerlekli sandalye sahibi olunca yeniden hayata tutundu. O döneme kadar sadece arkadaşları tarafından dışarı çıkarıldığını ifade eden Başoda, “30 yaşıma kadar da evde hapis hayatı yaşadım. Yıllarca bir odada yaşadım” dedi.

Tüm dünyanın konuştuğu evi Rahmi Koç satın aldı

2006 yılında yayınlanan ve başrollerinde Meryl Streep ve Anne Hathaway’in yer aldığı Hollywood filmi Şeytan Marka Giyer’in çekildiği lüks konut geçtiğimiz günlerde 26,5 milyon dolara satılmıştı. Dünya basınına konu olan haberde evi satın alanın kim olduğu bulunamazken, lüks malikaneyi Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Mustafa Rahmi Koç’un satın aldığı ortaya çıktı.

Yargıtay hapis cezası verdi! İnternetten ilan verirken bunu yapan yandı!

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, online ticaret sitesinde açtığı ilana başka birine ait telefon numarasını yazan sanığa, “verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme” suçundan verilen cezayı onadı.