İstanbul’da 80 Milyon Muayene Gerçekleşti

İstanbul’da 2025 Yılında Sağlık Hizmetleri

İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, bu yıl kentte 80 milyon 800 binden fazla muayene yapıldığını açıkladı. Güner, “Buna ek olarak, 1 milyon 200 bin ameliyat ve 20 milyondan fazla radyolojik görüntüleme ile tanı-tetkik hizmeti sunduk.” dedi.

Güner, 2024 yılının sağlık hizmetleri açısından yoğun geçtiğini belirterek, benzer bir yoğunluğun devam ettiğini söyledi ve Türkiye’nin sağlık hizmetinin yüzde 40’tan fazlasının İstanbul’da sunulduğunu vurguladı.

İstanbul’da 53 kamu hastanesi ve toplam 216 hastanede sağlık hizmeti verdiklerini belirten Güner, ayrıca 1096 aile sağlığı merkezi ve 4 bin 600 aile hekimliği biriminde birinci basamak sağlık hizmeti sunduklarını dile getirdi.

Doç. Dr. Güner, İstanbul’da üst düzey sağlık hizmetlerine devam ettiklerini belirterek, “Bu yıl 80 milyon 800 binden fazla muayene gerçekleştirdik. Ayrıca, 1 milyon 200 bin ameliyat ve 20 milyondan fazla radyolojik görüntüleme ile tanı-tetkik hizmeti verdik” şeklinde konuştu.

Güner, vatandaşların sağlık sorunlarında ilk başvurması gereken yerin aile hekimleri olduğunu vurgulayarak, aile hekimlerinin hastaları en doğru şekilde yönlendireceğini ve gerektiğinde tetkik hizmetleri de sunabileceğini belirtti.

İstanbul’da Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun Hastane Verimlilik Projesi’ne değinen Güner, poliklinik, ameliyathane, endoskopi ve kolonoskopi ünitelerinin verimliliğinin yakından takip edildiğini söyledi.

Doç. Dr. Güner, 2025 yılı itibarıyla kamu hastanelerinde yapılan büyük çaplı ameliyatların arttığını belirterek, bu alanda çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

En çok sıkıntı yaşanan branşlar hakkında bilgi veren Güner, dermatoloji, kardiyoloji, kulak burun boğaz ve plastik cerrahi alanlarında talebin yüksek olduğunu ifade ederek, bu konuda vatandaşların bilinçli olması gerektiğini vurguladı.

İstanbul’daki aile hekimlerine ortalama nüfusun 3 binin altına düştüğünü belirten Güner, aile hekimlerinin en erken ve doğru sağlık danışmanları olduğunu dile getirerek, herkesi sağlık sürecine bilinçli bir şekilde dahil olmaya davet etti.

Related Posts

Trabzonspor’da Niguez transferi iptal

Transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor’da bireysel şartlarda anlaşmaya varılan tecrübeli yıldız Saul Niguez transfer iptal oldu.

45 Salihli FSK’da Taner Eser Dönemi

Manisa Süper Amatör Küme’nin yeni ekibi 45 Salihli FSK, teknik direktörlük görevine Taner Eser’i getirdi. Kulüp Başkanı İsmail Özcan ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı imza töreninde, Eser, Salihli’yi en iyi şekilde temsil etme hedefinde olduklarını belirtti.

Yüzlerce kişiyi taşıyan feribot denizde alev aldı

Endonezya’da içerisinde en az 575 kişi bulunan bir feribotta yangın çıktı. Yangının neden çıktığına dair soruşturma hâlâ devam ediyor.

LGS Sınavında Görevden Uzaklaştırma

Bakan Tekin, LGS sırasında 29 kişinin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı, sınav güvenliği sağlandı.

Hacılar’da 31. Sütdonduran Kampı ve Erciyes Zirve Tırmanışı Gerçekleşti

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, 31. Sütdonduran Kampı ve Erciyes Zirve Tırmanışı’na katılarak sporcularla bir araya geldi. Etkinlikte, 37 sporcu Erciyes zirvesine tırmanarak Türk bayrağını dalgalandırdı.

Trump, Obama’yı hapse attı

ABD Başkanı Donald Trump, eski başkan Barack Obama’nın gözaltına alınıp hapse atıldığı bir yapay zeka videosu paylaştı