TÜİK Verilerine Göre, Ortak Dairelerin Tercihi Artıyor
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan son verilere göre, aile olmayan bireylerden oluşan hanelerin sayısının arttığı görülüyor. Bu artışın, yüksek kira bedellerine alternatif olarak ortak dairelerin tercih edilmesiyle ilişkilendirildiği belirlendi.
TÜİK’in raporuna göre, çekirdek aile yapısından farklı olan ve birden fazla kişiden oluşan hanelerdeki artış dikkat çekici düzeyde. 2014 yılında 435 bin kişi bu tür hanelerde yaşarken, bu sayı 2023 yılında 870 bine yükseldi. Haberlere yansıyan bilgilere göre, bu haneler genellikle eş, anne-çocuk veya baba-çocuk ilişkisi içermeyen kişilerden oluşuyor.
Mühendislerden psikologlara, öğretmenlerden hekimlere kadar çeşitli meslek grupları, ortak salonu, mutfağı ve banyosu olan daireleri tercih etmeye başladı.
Memurlar da Paylaşımlı Evleri Tercih Ediyor
Emlak sitelerinde paylaşımlı evler, daire odaları ve apart odalarına dair kiralık ilanlara sıkça rastlanıyor.
Eskiden öğrenciler tarafından tercih edilen paylaşımlı ev modeli artık, özellikle ailesi şehir dışında olan veya şehir merkezine uzakta yaşayan genç çalışanlar arasında da yaygınlaşmış durumda. Şu anda Kadıköy’de bir odanın aylık kirası 12-15 bin TL arasında iken, Esenyurt’ta bu rakam 3 bin TL civarında seyrediyor.
(ALINTI)
More Stories
TCMB Nisan 2025 Faiz kararını bugün açıklayacak! Merkez Bankası faiz kararı saat kaçta açıklanacak?
Yeşil OSB temiz Antalya projesi başarıyla tamamlandı: 1450 ton karbon salınımı önlenelebilecek
Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş: “Yaşanan Bu Don Olayı Gıda Enflasyonunu Körükleyecek”