Köpekler neden dışkı yer?

Köpeklerin hayatlarının bir evresinde dışkı yeme eylemini gerçekleştirdikleri belirtiliyor. Bilimde karşılığı olan bu davranışa kaprofaji deniyor ve birçok hayvanda görülüyor.

KÖPEKLER NEDEN DIŞKI YER?

Araştırmalar, tüm köpeklerde bu davranışın bir şekilde gerçekleştiğini gösteriyor. Köpekler, kendi dışkılarını ya da başka hayvanların dışkılarını yiyebilir. Yapılan araştırmalar, dört köpekten birinin bu davranışı alışkanlık haline getirdiğini ortaya koyuyor.

Bu durum vahşi doğada da görülüyor. Tilki ve kurtlar gibi canlılar, yavrularının dışkılarını yiyerek yuvalarını temiz tutarlar ve yırtıcıları uzak tutarlar. Bu davranış evrimsel bir fayda sağlayabilir.

Bazı araştırmalar, dışkı yemenin bağırsak parazitlerinin yayılma riskini azaltabileceğini öne sürüyor. Aynı zamanda köpeklerin, yavrularının dışkılarını temizlemesi, yavruların bu davranışı öğrenmesine yardımcı olabilir.

Hayvanlar için rahatsız edici olsa da zor dönemlerde dışkı, bir besin kaynağı olabilir. Ancak köpeklerin dışkı yeme davranışının sağlık sorunlarına yol açabileceği de belirtiliyor. Bu durumda veterinere danışmak önemlidir.

Birleşik Krallık’ta yapılan bir araştırma, köpeklerin sahiplendirildikten sonra dışkı yemelerinin, sahiplendirme başarısızlığının nedenleri arasında yer aldığını gösteriyor. Aynı zamanda, köpeklerin dışkı yemesinin sahiplerine de zarar verebileceği unutulmamalıdır.

Related Posts

Apple, o uygulama yüzünden mahkemelik oldu!

Apple kullanıcıları telefon veya tabletlerine uygulama indirebilmek için app Store‘dan yararlanıyor. App Store’da yer alan bir sahte kripto uygulaması kullanıcılar da tedirginlik yarattı ABD’de açılan toplu davada Apple’ın kullanıcı güvenliğine zarar …

Microsoft o soruna jet hızında çözüm üretti!

Windows 11’e bu yeni özelliğin gelmesiyle birlikte mevcut sistemde çalışır halde bulunan enerji tasarruf modunun manuel olarak kullanılmasının haricinde otomatik olarak devreye girmesi sağlanacak. Bu sayede söz konusu teknolojide daha akıllı ve esnek …

Gecenin sırlarını çözen bilim! Karanlıkta görme yenilikleri

Geceyi gündüze çeviren karanlıkta görme teknolojileri, bilim dünyasında heyecan oluşturdu. Gelişmiş sensörler, yapay zeka ve biyoteknoloji alanındaki son yenilikler, insanlığın karanlıkta algılama yeteneğini yeniden tanımladı. Güvenlikten tıbbi …

Ay hayali! Güney Kutbu’nda bilim ve güç savaşı

Çin, uzay keşfinde çığır açacak bir projeye imza atmaya hazırlandı. 2035 yılına kadar Ay’ın Güney Kutbu’nda Uluslararası Ay Araştırma İstasyonu (ILRS) adıyla bir bilimsel üs kurmayı planlayan Pekin, bu hedefle Rusya’nın da desteğiyle iki aşamalı bir …

Türkiye Avrupa’da en fazla bilişim mezunu veren 3.ülke oldu

Stanford Üniversitesi’nin “2024 Yapay Zeka İndeksi Raporu”nda Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında bilişim, bilgisayar bilimi, bilgisayar mühendisliği ve bilgi teknolojisi alanlarında lisans düzeyinde en yüksek mezun sayısına sahip 3’üncü ülke oldu.Lisans düzeyinde en yüksek mezun sayısına sahip ülkeler sıralamasında Türkiye, Birleşik Krallık ve Almanya’yı takip ediyor.

İmkansızı başardı! Bu sıra dışı fotoğrafı gören gözlerine inanamadı

Oxford Üniversitesi’nden fizikçi David Nadlinger, 7 Ağustos 2017 tarihinde tek bir stronsiyum atomunun fotoğrafını çekerek hem bilim dünyasını hem de fotoğrafçılık camiasını şaşırttı; görüntü, İngiltere Mühendislik ve Fizik Bilimleri Araştırma Konseyi (EPSRC) bilim fotoğrafçılığı yarışmasında birincilik ödülü aldı.