MHP’li Baki Ersoy’dan Kadın Cinayetlerine Sert Tepki

mhpli baki ersoydan kadin cinayetlerine sert tepki t2wIduhi.jpg

MHP Milletvekili Baki Ersoy: “Kadınlara ve Çocuklara Karşı İşlenen Suçlarda En Ağır Cezayı İstemekteyim”

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri’de eski eşi tarafından öldürülen Meliha Keskin cinayeti sonrasında önemli bir açıklamada bulundu. Ersoy, “Kadınlara ve çocuklara karşı işlenen suçlarda en ağır cezanın hiçbir indirim maddesi uygulanmadan kanunlaşabilmesi için var gücümle çalışacağımı bilmenizi isterim” dedi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi Halk Bilimi öğrencisi ve 3 çocuk annesi Meliha Keskin, geçtiğimiz günlerde fakülte önünde eski eşi tarafından pompalı tüfekle öldürülmüştü. Bu trajik olayın ardından konuşan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, kadınlara ve çocuklara karşı işlenen suçların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak toplumda işlenen suçlara karşı verilen cezaların yetersiz olduğu algısının kök salmaya başladığını belirtti.

Ersoy, “Bu algıyı tersine çevirmek için mücadele etmek sizlerin oyuyla milletvekili seçilen şahsımın önce Kayseri’ye sonrasında tüm Türkiye’ye karşı namus borcudur. İtalya Devlet Başkanı Giorgia Meloni’nin kadınlara ve çocuklara karşı işlenen suçlarda en ağır cezanın verilmesi yönündeki teklifinin tüm İtalyan meclisi tarafından kabul edilerek yasalaştığını gördüm. Kayseri’de yaşanan bu korkunç cinayetin bir milletvekili olarak benim de üzerime düşen görev var. Bu yönde bir kanunun Türkiye’de çıkarılabilmesi için var gücümle çalışacağımı bilmenizi isterim” ifadelerini kullandı. – KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir