Piyanist, besteci ve aranjör Önder Bali hayatını kaybetti

Önder Bali’nin Ardından: Türk Cazının Efsane İsmi Hayatını Kaybetti

T24 Haber Merkezi

Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden biri olan caz müziği efsanesi Önder Bali, 86 yaşında hayata veda etti.

Piyanist, besteci ve aranjör olarak müzik dünyasına damga vuran Bali’nin vefat haberi, sanat camiasını derinden üzdü. Film-San Vakfı tarafından yapılan açıklamada, sanatçının aramızdan ayrıldığı belirtildi.

Caz müziğindeki özgün tarzı ve Türk Sanat Müziği ile klasik müziğe yaptığı katkılar ile tanınan Önder Bali, müzikseverlerin kalbinde özel bir yere sahipti.

Önder Bali Kimdir?

İstanbul doğumlu olan Bali, müzik kariyerine İstanbul Belediye Konservatuarı’nda başladı ve ilk profesyonel adımlarını İstanbul Şehir Armoni Orkestrası’nda klarnetçi olarak attı.

Kariyerinde Ertan Anapa, Şevket Uğurluer, Erol Büyükburç ve Yalçın Ateş gibi ünlü müzisyenlerle çalışan Bali, uzun yıllar müzik dünyasında varlığını sürdürdü.

Caz müziği tutkunu olan Bali, müzik alanındaki başarılarıyla adını duyurdu ve genç müzisyenlere de ilham kaynağı oldu.

Önder Bali’nin müzik dünyasındaki izleri, Türk müziğinin gelecek kuşaklarına da ilham olmaya devam edecek.


Related Posts

SON DEPREMLER AFAD VE KANDİLLİ 10 TEMMUZ – BUGÜN || Muğla gece depremle sallandı! Son deprem nerede çak şiddetin büyüklüğünde oldu? Az önce deprem mi oldu?

Son depremler AFAD ve Kandilli 10 Temmuz Perşembe günü yani bugün hissedilen sarsıntılar sonrasında en çok merak edilip araştırılanlar arasında yer alıyor. Son olarak kaydedilen verilere göre, geçtiğimiz gece saat 01.54’te Muğla açıklarında 4.6 büyüklüğüne deprem oldu. Kısa süreli panik yaşayan vatandaşlar da deprem mi oldu, az önce nerede deprem oldu? sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu? Merak edenler için AFAD ve Kandilli son depremler listesini haberimizde derledik. İşte son depremler 10 Temmuz Perşembe son depremler listesi…

Edirne’de Muradiye Mevlevihanesi’nde ihya çalışmaları sürüyor

Edirne’de Muradiye Mevlevihanesi’nde ihya çalışmaları sürüyor

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi’ni 2025’in ilk 6 ayında 141 bin kişi ziyaret etti

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi’ni 2025’in ilk 6 ayında 141 bin kişi ziyaret etti

Nobel ödüllü profesör Princeton’a davet etti… Liseli Bengisu’ya Asya’dan kimya altın madalyası

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınavda 2022 yılının birincilerinden Galatasaray Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Bengisu Ece Bakırdere, fabrika ya da laboratuvarlar tarafından atık sulara yüksek miktarda salınan ve içme sularınada karışabilen ‘fenolftalein’i akıllı telefonla tespit edebilen bir sistem geliştirdi. İnsan sağlığına zararlı olduğu ve kansere yol açabildi bilinen bu kimyasalın tespiti için de pahalı ve kullanımı zor cihazlara ihtiyaç duyuluyor. Bakırdere projesiyle, “20. Asya Kimya Kongresi” kapsamında Tayland’da düzenlenen “Science Projects in Schools Showcase” yarışmasında altın madalya kazandı. Diğer yandan Bengisu, 2021 Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. MacMillan tarafından lise sonrası araştırma grubuna katılması için Princeton Üniversitesi’ne davet edildi.

İKLİM KANUNU MADDELERİ RESMİ GAZETE’DE (9 Temmuz 2025) | İklim Kanunu nedir, yürürlüğe girdi mi, yasalaştı mı? 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi nedir, içeriği nelerdir? İşte Türkiye’nin ilk İklim Kanunu içeriği!

İklim kanunu maddeleri ve içeriği, gündemde öne çıkan konu başlıkları arasında yer alıyor. Temel amacı 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi ve Yeşil Büyüme olan Türkiye’nin ilk İklim Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu’ndan geçmesinin ardından Resmi Gazete’de yayımlandı. Kanunla, “Adil geçiş”, “Birincil piyasa”, “Denkleştirme”, “Emisyon Ticaret Sistemi (ETS)”, “Gömülü sera gazı emisyonları” ile “Gönüllü karbon piyasaları”, “İklim adaleti” gibi tanımlar yer alıyor. Yeşil büyüme vizyonu ve net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda iklim değişikliğiyle mücadeleyi amaçlayan Kanun, iklim değişikliği ile mücadelede esas olan sera gazı emisyonlarının azaltılması ve iklim değişikliğine uyum faaliyetlerini, planlama ve uygulama araçlarını, gelirleri, izin ve denetim ile bunlara ilişkin yasal ve kurumsal çerçevenin usul ve esaslarını kapsıyor. Buna göre ithal edilen malların gömülü sera gazı emisyonlarını ele almak için Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması kurulabilecek. Peki, iklim kanunu nedir, maddeler

SON DEPREMLER LİSTESİ 5 TEMMUZ AFAD VE KANDİLLİ: Marmara ve Ege’de korkutan depremler! Deprem mi oldu? Son deprem nerede oldu, kaç büyüklüğünde? İşte bugünkü son depremler listesi!

Son depremler AFAD ve Kandilli 5 Temmuz Cumartesi günü listesi bugün hissedilen sarsıntılar sonrasında en çok merak edilip araştırılanlar arasında yer alıyor. Son olarak kaydedilen verilere göre saat 14.24’te Silivri’ye 24,69 kilometre uzaklıkta ve 8,85 kilometre derinlikte 3.8 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Ardından gece saat 18.06’da Çanakkale açıklarında 3.9 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu? Merak edenler için AFAD ve Kandilli son depremler listesini haberimizde derledik. İşte son depremler 5 Temmuz Cumartesi son depremler listesi…