Trump’ın ikinci döneminin Beyaz Saray’a davetli ilk yabancı lideri Netanyahu, ABD’ye gitti

T24 Dış Haberler

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 20 Ocak’ta yemin ederek göreve başlayan ABD Başkanı Donald Trump‘ın davetiyle ABD’ye gitti. Trump’ın başkanlık koltuğuna ikinci kez oturmasının ardından Beyaz Saray’a davet ettiği ilk yabancı lider Netanyahu oldu. 

İsrail’in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Danny Danon, Netanyahu’yu diğer yetkililerle birlikte Maryland’deki Andrews Hava Kuvvetleri Üssü’nde karşıladığı görüntüyü paylaştı. Danon, “Başkan Trump’la görüşmek için Washington’a gelen Başbakan Netanyahu’yu karşılamaktan heyecan duydum. Bu, iki ülke arasındaki derin ittifakı derinleştirecek ve iş birliğimizi artıracak önemli bir görüşme.” ifadelerini kullandı.

Netanyahu’nun ilk görüşmesini bugün Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile yapması bekleniyor. Witkoff, Gazze’de İsrail ile Hamas arasında varılan ateşkes ve rehine takası anlaşmasında Trump henüz göreve gelmemiş olmasına rağmen etkili bir isim olmuştu.

Trump’tan açıklama

ABD Başkanı Trump, İsrail ile görüşmelerin ilerlediğini söyleyerek Başbakan Netanyahu ile yapacağı görüşme ve diğer toplantılarla ilgili konuştu. 

Trump, “İsrail ve çeşitli diğer ülkelerle Orta Doğu konusundaki görüşmeler ilerliyor” dedi ve “Bibi Netanyahu, salı günü geliyor ve sanırım planlanmış çok büyük görüşmelerimiz var” diye ekledi. 

Trump’ın bu yorumu, İsrail ile Hamas arasında Gazze ateşkesi ve rehinelerin serbest bırakılması anlaşmasının ikinci aşaması için dolaylı görüşmelerin yeniden başlayacağı bir dönemde geldi.

Related Posts

Wagner Pina: Messi Kadar Hedefim Var

Trabzonspor’un yeni transferi Wagner Pina, Messi’yi örnek aldığını ve şampiyonluk hedeflediklerini söyledi.

Arda Turan: Şampiyonlar Ligi’ni, La Liga’yı ve UEFA Kupası’nı kazanmak istiyorum

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın eski kaptanı ve Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Arda Turan, hedefleri hakkında konuştu. Genç hoca, ”Ukrayna Ligi’nin yanı sıra Şampiyonlar Ligi’ni, La Liga’yı ve UEFA Kupası’nı kazanmak istiyorum” dedi.

Keçiören’de Apartman Yangını

Ankara’nın Keçiören ilçesinde 9’uncu katta çıkan yangın itfaiye tarafından kontrol altına alındı.

Ünlü isimlerin çok az bilinen eski meslekleri

Bugün milyonların tanıdığı yıldızlar, geçmişte bambaşka hayatlar yaşıyordu. Şöhret basamaklarını tırmanmadan önce garsonluk yapan da vardı, fabrika işçiliğiyle geçimini sağlayan da. İşte ünlülerin geçmişteki şaşırtıcı meslekleri…

Ankara’da bir binada yangın! Mahsur kalanlar var

Ankara’nın Keçiören ilçesinde bulunan bir binada yangın çıktı mahsur kalanlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarılıyor.

Bakan Yerlikaya’dan Taziye Mesajı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, trafik kazasında vefat eden eski Bitlis Valisi Karaömeroğlu için taziye mesajı yayımladı.