Türkiye’deki barış masası Yunanistan’ı telaşlandırdı: Yunan basınından dikkat çeken manşet ‘Atina için risk taşıyor’

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna savaşının çözümü için İstanbul’da görüşme yapılmasını teklif etti. Bu teklife Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’in uyum sağlamasıyla birlikte, ikili arasında İstanbul’da müzakerelerin gerçekleşme ihtimali ortaya çıktı.

TÜRKİYE’NİN ARABULUCU ROLÜ YUNANİSTAN’I ENDİŞELENDİRDİ

Kritik diplomasi masasının Türkiye’de kurulacak olması Yunanistan’ı rahatsız etti. Yunan gazete Greek City Times, “Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye barış sağlayıcısı mı? Yunanistan için fırsat mı, tehdit mi?” başlıklı bir haber yayımladı.

“ANKARA İÇİN FIRSAT ATİNA İÇİN CİDDİ SONUÇLAR”

Yunan basınında yer alan habere göre, İstanbul’un Rusya-Ukrayna savaşının çözümü için müzakerelere ev sahipliği yapacak olması Yunanistan’ın dikkatini çekti. Türkiye’nin, Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelerde aktif bir rol oynamasının, Ankara için diplomatik fırsatlar doğurduğu ancak Atina için ciddi jeopolitik sonuçlara neden olabilecek bir durum oluşturduğuna vurgu yapıldı.

Türkiye’deki barış masası Yunanistan’ı telaşlandırdı: Yunan basınından dikkat çeken manşet ‘Atina için risk taşıyor’
Dünya / Avrupa
13 mai, mardi

ERDOĞAN’IN DİPLOMATİK HAMLELERİ GÜNDEMDE

Greek City Times, Türkiye’nin denge politikasına atıfta bulunarak, “Savaşın başından bu yana Ankara, özel bir diplomatik dengeyi sürdürmeyi başardı.” ifadelerini kullandı.

Habere göre, Recep Tayyip Erdoğan’ın, Putin ile kurduğu yakın ilişkinin, Türkiye’yi bir arabulucu ve barış sağlayıcı olarak konumlandırdığı belirtildi. Ayrıca bu ilişkinin, Türkiye’nin uluslararası alanda kilit bir rol oynamasına katkı sağladığı vurgulandı.

Yunan gazetesi, Türk arabuluculuğuyla Karadeniz üzerinden tahıl ticareti anlaşmasının, Ankara’nın güvenlik imajını daha da güçlendirdiğini ifade etti.

Habere göre, Türkiye’nin denge politikasının olası İstanbul müzakerelerine yol açtığına dikkat çekildi.

“YUNANİSTAN İÇİN RİSK TAŞIYOR”

Greek City Times, Türkiye’nin diplomatik alandaki artan rolünün Yunanistan için risk içerdiğini belirtti. Haberde, Türkiye’nin artan diplomatik etkisinin Yunan diplomasisinin manevra alanını daraltabileceği vurgulandı.

Gazete, “Başkan Erdoğan’ın attığı adımlara karşı Atina’nın akıllı ve çok katmanlı bir stratejiyle karşılık vermesi” gerektiğini belirtti.

ANKARA KARŞITI FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRECEKLER

Greek City Times, Türkiye’nin yükselen gücünden dolayı tedirginlik duyarak, “Yunan dış politikasını başkaları belirleyemez” ifadelerini kullandı.

Habere göre, “Yunanistan, BM Güvenlik Konseyi’nde ve diğer uluslararası platformlarda müttefiklerini, Türkiye’ye karşı dikkatlerin dağılmaması ve rehavete kapılmamaları konusunda uyaracak” ifadeleri kullanıldı.

Related Posts

SON DAKİKA! Trump Şara ile görüşecek

Ortadoğu turu kapsamında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan ABD Başkanı Donald Trump’ın çarşamba günü Suriye’nin geçici Cumhurbaşkanı Ahmet Şara ile görüşeceği açıklandı. Beyaz Saray’da yapılan açıklamada Trump’ın Şara ile tanışacağı …

HÜDA PAR Adana İl sekreterini öldürene müebbet hapis cezası verildi

Karar duruşmasını izleyen HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, cinayetin siyasi olduğunu iddia etti. HÜDA PAR Adana İl sekreterini öldürene müebbet hapis cezası verildi.

3 ay beklenildi, hasadı bereketle başladı: Tarlada 20, markette 100 liradan satılıyor

Türkiye’de artan ‘pestisit’ tartışmalarına çiftçiler de dahil olurken, yaz aylarının yaklaşmasıyla domates hasadı da hız kazandı. Üreticiler, tarlada ürettikleri ve 20 lira kazandıkları domateslerin marketlerde 100 liradan satışa çıkmasına tepki göstererek, ‘Alın terimi ve ellerimi düşünüyorum’ ifadelerini kullandı.

Minguzzi ailesini tehdit edenlerin 10 yıla kadar hapsi istendi

Mattia Ahmet Minguzzi’nin öldürülmesinin ardından ailesini tehdit eden beş kişi hakkında 10 yıla kadar hapis talep edildi.

Yol kenarında bulunan kadını otomobilden atmışlar

Aksaray’da otomobilden atılan, kaldırım kenarında baygın bulunan Ahu T. (44), ambulansta müdahale edildikten sonra yakınlarına teslim edildi.

Husiler: İsrail uçakları Hudeyde’ye bir dizi saldırı düzenledi

Yemen’deki İran destekli Husilere bağlı “26 September Net” internet sitesinin yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, İsrail uçakları Hudeyde iline bir dizi hava saldırısı düzenledi. Haberde hedef alınan bölgenin durumuna ilişkin detaylı bilgi …