Türkiye’den Anneler Günü için 30 ülkeye çiçek ihraç edildi

Anneler Günü’ne Hazırlıkta Çiçek Sektörü

Anneler Günü yaklaşırken, çiçek sektörü yoğun bir tempoda hazırlıklarını sürdürüyor. Seralardan toplanan çiçekler özenle paketlenerek, hem yurt içine hem de yurt dışına sevkiyatı yapılacak.

Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz, yurt dışına kara yoluyla gönderilecek sevkiyatların tamamlandığını ve yeni siparişlerin hava yoluyla gönderildiğini belirtti.

Yılmaz, sektör açısından Anneler Günü’nün önemine vurgu yaparak, “Bu yıl 75 milyon dalın üzerinde çiçeğin gönderileceği bekleniyor, bu da yaklaşık 10 milyon dolarlık bir değere denk geliyor” dedi.

Türkiye’den 30 Ülkeye Çiçek İhracatı

Yılmaz, hareketli bir sezon geçirdiklerini belirterek, kesme çiçek ve salon bitkilerinde taleplerin yoğun olduğunu söyledi. Geçen yıla göre ihracatın arttığını dile getiren Yılmaz, “30’dan fazla ülkeye çiçek ihracatı gerçekleştirdik. Hollanda, en büyük pazarımız olmaya devam ederken, İngiltere, Almanya, Romanya, Bulgaristan, Rusya, Ukrayna gibi ülkelere de yoğun kesme çiçek gönderiyoruz. Türk Cumhuriyetleri ve Körfez ülkeleri ise dış mekan ve salon bitkilerinde ciddi alıcılar konumunda” şeklinde konuştu.

Farklı Renklerde Çiçek Talepleri

Yılmaz, ülkelerin farklı renk tercihlerine değinerek, Avrupa ülkelerinin genellikle açık pembe ve pastel tonlarda çiçekleri tercih ettiğini, doğu ülkelerinin ise kırmızı ve beyaz ağırlıklı çiçek istediğini aktardı. Üreticilerin, taleplere göre üretim yaptığını belirten Yılmaz, iç pazarda da yoğun bir talep olduğunu ve yaklaşık 30 milyon dal çiçek tüketimi beklendiğini söyledi.

Related Posts

Çin’in çalışma şekli Toyota’yı şaşırttı! BYD’nin yöntemlerine hayran kaldılar

Satılan araç sayısı bakımından dünyanın en büyük otomobil üreticisi olan Toyota bile ciddi şekilde sarsılmış durumda. Şirket, BYD, Xpeng, Zeekr ve Chery gibi markaların kıyasıya bir üstünlük mücadelesi verdiği Çin’in acımasızca rekabetçi elektrikli …

Ticaret Bakanı Ömer Bolat YOİKK 2025 Yılı Eylem Planı’nı değerlendirdi: 39 somut eylem Türkiye Yüzyılı hedeflerine yaklaştıracak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2025 Yılı Eylem Planı içinde yer alan 39 somut eylemin, Türkiye ekonomisinin daha rekabetçi, daha kapsayıcı ve daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına öncülük edeceğini bildirdi. Bolat yaptığı açıklamada “Yatırım süreçlerinin sadeleştirilmesi, özel sektör dinamizminin desteklenmesi, uzun vadeli istihdam fırsatlarının güçlendirilmesi ve ihracat kapasitemizin artırılması, güçlü Türkiye’nin güçlü yarınları için öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

Rekabet Kurumu’ndan Google’a ceza: 6 ay süre verildi!

Google’a yönelik alınan önceki kararlara rağmen, rekabet ihlali tespit edildi. Rekabet Kurumu, uygulamanın devam ettiği süre boyunca para cezası verdiğini açıkladı.

Bütçe açığına karşı 37 taşınmaz özelleştirilecek

Bütçe açığına karşı 37 taşınmaz özelleştirilecek

‘Türkiye yatırım için çok cazip’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra’da bir araya geldiği yatırımcılara kur korumalı mevduattan çıkış sürecinin büyük ölçüde tamamlandığını ifade ederek, “Mayıs ayı başından itibaren artış gösteren rezervlerle birlikte rezerv yeterliliği sağlanmış ve Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni açıklanan enflasyon verileri şaşırttı: Mısır ekonomisinde toparlanma sinyali

Mısır İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, ülkenin yıllık kentsel enflasyonu Haziran 2025’te yüzde 14.9 olarak ölçüldü. Mayıs ayında bu oran yüzde 16.8 seviyesindeydi. Ekonomistlerin tahmini ise yüzde 16.2 düzeyindeydi. Bu sonuçla birlikte ülkede …