Yurt dışına tatile gidecekler dikkat! Cezası 852 bin lira

Yeni yönetmelik kapsamında, araçlarından çöp atan sürücüler 18 bin euroya, yani yaklaşık 852 bin TL’ye kadar para cezasıyla karşı karşıya kalacak. Eğer bu atık doğa koruma alanına bırakılırsa, para cezasının yanı sıra sürücünün ehliyetine el konulabilecek ve hapis cezası gündeme gelebilecek.

SİGARA İZMARİTİNE 56 BİN LİRA CEZA

Sadece büyük ölçekli atıklar değil, küçük çöpler için de caydırıcı cezalar uygulanacak. Sigara izmariti, plastik şişe veya mendil gibi küçük atıkları yola atanlara 1.188 euroya (yaklaşık 56 bin TL) kadar ceza kesilebilecek.

Yeni düzenleme, denetimlerin de sıkılaşacağını öngörüyor. Çöp atan kişilerin güvenlik kameralarıyla tespit edilmesi, ceza uygulanması için yeterli sayılacak. Bu sayede hem yerel halk hem de yabancı turistler çevreyi kirletmeme konusunda ciddi bir denetim altında olacak.

Related Posts

Miras için yeğenini beyzbol sopasıyla hastanelik etmişti! Tutuklandı

Adana’da miras anlaşmazlığı nedeniyle yeğenini durakta beyzbol sopasıyla darbeden Mehmet Alpaltun (55) tutuklandı. Saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Türkiye’nin nüfusu belli oldu

Türkiye’nin nüfusu, 1 Temmuz itibarıyla 85 milyon 824 bin 854 kişi oldu.

MHP’li Yönter’den ‘Plevne Marşı’ ile Sedat Peker paylaşımı

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında kırmızı bülten bulunan Sedat Peker’e ilişkin yeni paylaşım yaptı.

Nüfus müdürlüğü memurları kimlik ve pasaport sattı!

Günlerdir konuşulan sahte diploma, pasaport, e imza skandallarından sonra bir skandal daha ortaya çıktı. Nüfus müdürlüğündeki memurlar sahte kimlik ve pasaport basıp sattı.

Elon Musk ile Sam Altman karşı karşıya

OpenAI CEO’su Sam Altman ile Tesla ve X’in sahibi Elon Musk arasında yeni bir polemik yaşandı. Taraflar, birbirlerine “ayrıcalık” suçlaması yöneltti.

Marketlerin verdiği fiyat isyan ettirdi, halka bedava dağıttı

Amasya’nın Suluova ilçesinde çiftçi Sergen Doğan, kilosuna market ve halde 5 lira teklif edilmesi üzerine 8 ton patatesi ücretsiz dağıttı. Üretici, “Mahsulümün değerinin olmadığını göstermek için ben dağıtmak istedim” dedi.