İsrail’den yılın ilk günü Gazze’ye saldırılar: 17 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail Saldırıları Sonucu Gazze’de En Az 17 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail güçlerinin uzun süredir devam eden saldırıları sonucu 2025 yılının ilk gününde Gazze Şeridi’nde en az 17 Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklandı. WAFA haber ajansı, İsrail’in saldırılarının Gazze Şeridi’nin merkezindeki Bureyc Mülteci Kampı ile kuzeydeki Cibaliye’de yoğunlaştığını duyurdu.

Reuters’ın haberine göre, İsrail ordusundan henüz bu son saldırılara ilişkin resmi bir açıklama gelmezken, İsrail Savunma Kuvvetleri’nin Arapça sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya platformu Twitter hesabından yaptığı açıklamada Bureyc bölgesinden roket atıldığını belirterek bu bölgeye saldırı düzenleneceğini işaret etti ve Bureyc’de yaşayan Filistinlilerden bölgeyi terk etmelerini istedi.

‘1540’I AŞKIN ÇADIR SULAR ALTINDA KALDI’

İsrail ordusunun açıklamasına göre, 7 Ekim 2023’te Nir Oz yerleşimine sızdığı iddia edilen Hamas üyesi Abdül Hadi Sabah’ın öldürüldüğü belirtildi. Bureyc için verilen tahliye emri sonrasında, bölgedeki insani krizin devam ettiği ve halihazırda soğuk hava koşullarının da etkisiyle Gazze’deki Filistinlilerin yeniden yer değiştirdiği açıklandı.

Gazze’deki Sivil Savunma Müdürlüğü, son iki günde yerinden edilen Filistinlilerin barındığı 1540’tan fazla çadırın yağışlı havalarda su altında kaldığını duyurdu. Müdürlükten yapılan açıklamada, kurtarma ekiplerinin yağmur suları altında kalan yüzlerce çadırı incelediği ve su seviyesinin bazı bölgelerde 30 santimetreyi aştığını belirtildi.

7 BEBEK SOĞUKTA HAYATINI KAYBETTİ

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre, Gazze’de yerinden edilen kişilerin soğuktan titrediği, çadırlara giren yağmur sularının yataklara ve eşyalara zarar verdiği belirtildi. Gazze şehrinin farklı bölgelerinde 497, güneyde Refah kentinde 170, Han Yunus’ta 665 ve Deyr El Belah’ta 210 çadırın su altında kaldığı ve zarar gördüğü açıklandı.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten itibaren sürdürdüğü saldırılar sonucu neredeyse tamamı yerinden edilen Gazze’de dondurucu soğukta yedi bebek yaşamını yitirdi. Bölgede özellikle 29 Aralık’tan bu yana şiddetli yağışlar ve soğuk hava dalgası etkili olmaya devam ediyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Hamas’la ateşkes görüşmesi: Gazze’deki trajedi sona ermeli

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Gazze’de ateşkesin dillendirildiği bir dönemde Hamas Liderlik Konseyi Başkanı Muhammed İsmail Derviş ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Görüşmede, Gazze’deki yıkım ve insani trajedi ile kalıcı ateşkes başlıkları masaya yatırıldı.

Lübnan – Suriye sınırında uyuşturucu tacirlerine şok baskın

Suriye İçişleri Bakanlığı, 28 Haziran 2025 Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Şam kırsalındaki Nübek bölgesinde, Narkotik Şube ile iş birliği içinde önemli bir uyuşturucu operasyonuna imza attığını duyurdu. Lübnan’dan Suriye’ye geçmeye çalışan bir …

Tarihi kule 230 bin TL’ye satışta

Geçmişte Federal Almanya Cumhuriyeti ile Doğu Almanya’yı ayıran çizgide yer alan gözetleme kulesi, 5 bin euroya (yaklaşık 230 bin TL) açık artırmaya çıkarıldı.

Başkent’te orman yangınlarına karşı önlemler artırıldı

Başkent’te orman yangınlarına karşı denetim ve güvenlik önlemleri artırıldı.

‘Günde 10.000 adım’ hedefi suya düştü: Erken ölüm riski taşıyor!

En kolay ve etkili egzersiz biçimlerinden biri olan yürüyüşle alakalı bilinenler şüpheye düşürdü. Günde “10.000 adım” hedefi bir pazarlama kampanyasının ürünü olabilir. Bilim insanları, demans ve kalp hastalığına karşı koruyucu etkisi olan en ideal adım aralığını yeni araştırmalarla ortaya koydu.

İstanbul Üniversitesi mezuniyetinde ‘toplu dua’

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, 1 Temmuz’da gerçekleştirilecek mezuniyet programına ‘toplu dua’ ekledi. Mezuniyet töreninde Rektör Zülfikar’ın konuşmasının ardından ‘insanlık için dua’ edilecek.