Eğitimde Yeni Atamalar: Yılmaz Görevden Alındı, Demirli Başkan Oldu

Detaylı bilgi için bixbet adresini ziyaret edebilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda önemli değişiklikler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla, Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz görevden alındı ve onun yerine Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı olarak Cihad Demirli atandı. Bu gelişmeler, eğitim alanındaki yönetim yapısını yeniden şekillendiriyor.

Yeni atamalarla birlikte, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına Cem Gençoğlu getirilirken, Hatice Çelik de Kurul Üyeliğine atandı. Ayrıca Ortaöğretim Genel Müdürlüğü pozisyonuna Cengiz Mete, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne ise Emre Topoğlu getirildi. Bu değişiklikler, eğitim politikalarının uygulanmasında yeni bir dönemi işaret ediyor.

Cihad Demirli’nin kariyeri oldukça dikkat çekici. 1978 yılında Sivas’ta dünyaya gelen Demirli, ilk ve orta öğrenimini Hatay’da tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi’nde Bilgisayar Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Eğitim hayatının ilerleyen dönemlerinde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlayarak akademik kariyerine yön verdi.

2010 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde göreve başlayan Demirli, burada doçent unvanını aldıktan sonra profesörlük unvanını elde etti. Ayrıca çeşitli ulusal ve uluslararası projelerde yöneticilik yaptı ve birçok bilimsel yayına imza attı. Eğitim alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla tanınan Demirli, aynı zamanda TÜBİTAK BİDEB yürütme kurulu üyeliği gibi önemli görevlerde bulundu.

Akademik kariyerinin yanı sıra birçok idari pozisyonda da bulunmuş olan Demirli, 2016 yılında Türkiye Maarif Vakfı’nın Mütevelli Heyeti üyesi olarak atanmıştı. Sürekli eğitim konusunda yaptığı katkılar da dikkat çekiyor; İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Hayat Boyu Öğrenme Koordinatörlüğü görevini üstlenerek çeşitli eğitim merkezlerinin kurulmasına öncülük etti.

Demirli’nin uzmanlık alanları arasında eğitim programları geliştirme ve e-öğrenme teknolojileri yer almakta. Bu konudaki araştırmaları ile modern eğitim yöntemlerine dair önemli katkılarda bulunduğu biliniyor. Artık Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı olarak eğitimin geleceğine yön verecek önemli kararlar almaya hazırlanıyor.

Yapılan bu atamalarla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki yönetim yapısının nasıl şekilleneceği merak konusu olurken, eğitim camiası yeni liderlerin ortaya koyacağı stratejileri beklemeye başladı.

17 Haziran 2026

Yusuf Arslan

Güncel erişim için bixbet giriş sayfasını inceleyebilirsiniz.

Author: Ece Kaya