İki nükleer güç kılıcını kuşandı: Patlamalar bölgeyi sarstı, hava trafiği durdu, siviller kaçıyor

Lahor’da Patlama: Pakistan ve Hindistan Arasındaki Gerilim Artıyor

Pakistan’ın Lahor kentinde Perşembe sabahı duyulan bir patlama sesi, görgü tanıkları ve yerel medya tarafından doğrulandı.

Hindistan’ın Pakistan’daki çeşitli hedeflere yönelik saldırılarının ardından gelen bu patlama, iki nükleer güç arasındaki gerilimi artırdı ve yeni bir askeri çatışma korkusu ortaya çıktı. Ancak patlamanın nedeni hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Hava Yolları Durdu: Uluslararası Şirketler Seferlerini İptal Etti

Hindistan’ın Pakistan’daki dokuz hedefi vurmasının ardından, Birleşik Havayolları ve Kore Havayolları gibi birçok uluslararası şirket seferlerini iptal etti veya rotalarını değiştirdi.

Yaklaşık on iki Hindistan havaalanı kapatıldı. Hava sahasındaki sıkışıklık nedeniyle Umman, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt üzerinden uzun uçuş rotaları oluşturuldu.

Bu durum, Pakistan hava sahasında 57 uluslararası uçuşun gerçekleştiği bir anda ulaşımı olumsuz etkiledi. Başbakan Şahbaz Şerif’in ofisinden yapılan açıklamada, Hindistan’ın ticari uçakları tehlikeye attığı belirtilerek, can güvenliğini riske soktuğu ifade edildi.

Hindistan Sivil Havacılık Bakanlığı ise Pakistan’ın bu açıklamalarına yanıt vermedi ve her iki ülke de hava sahalarını kapatma kararı almıştı.

Uluslararası hava yolu şirketleri arasında Lufthansa gibi bazıları da Pakistan hava sahasından uzak durmayı tercih etti. Havacılık danışma grubu OPSGROUP, Pakistan’ın hava sahasını tamamen kapatabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Onlarca Kişi Hayatını Kaybetti

Sınırda başlayan çatışmalarla birlikte her iki ülkeden onlarca sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

İslamabad, saldırılar ve sınır ötesi bombardımanlarda en az 31 sivilin öldüğünü, 50 kişinin yaralandığını açıkladı. Hindistan ise 13 sivilin yaşamını yitirdiğini, 59 kişinin yaralandığını duyurdu. Lahor’un Hindistan sınırına yaklaşık 25 kilometre uzaklığında yaşayan Ali Aftab, yaşanan olayları anlattı.

Dünya ise gerilimi dikkatle takip ediyor ve barış çağrıları yapıyor. İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, taraflara itidal çağrısında bulundu. ABD Başkanı Donald Trump ise ihtiyaç halinde iki ülkenin yanında olacağını belirtti.

Türkiye, Keşmir’deki terör saldırısının uluslararası bir komisyon tarafından araştırılması gerektiğini savunarak bölgedeki gerilimi azaltma çabalarına destek verdi.

Neler Olmuştu?

Hindistan, Pakistan’daki “terörist altyapıları” vurduğunu açıkladı. Pakistan ise bu suçlamaları reddetti ve füze saldırılarına yanıt vereceğini belirtti. Beş Hint savaş uçağının düşürüldüğü bilgisi yayıldı ancak Pekin’deki Hindistan Büyükelçiliği, bu haberlerin yanıltıcı olduğunu belirtti.

Related Posts

CHP’li Pınar Uzun Okakın: “Artık yüz binlerce İmamoğlu olacak”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun Okakın, CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya platformu X’teki hesabına getirilen erişim engeline tepki gösterdi.

Kurtulmuş’tan ‘yapay zeka’ uyarısı: Kapitalizm yapay zekayı insansızlaştırma için kullanacak

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, kapitalizmin yapay zekanın insanın ikamesi haline getirilmesi gibi amaç güttüğüne işaret ederek, “İnsansızlaştırma tehlikesini ciddi bir şekilde ele almamız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

SON DAKİKA! Trump çığır açan bir anlaşma yaptığını duyurdu

ABD Başkanı Donald Trump dün, perşembe günü önemli bir açıklama yapacağını duyurmuştu. Washington D.C.’deki Beyaz Saray’da basın mesnuplarına açıklamalarda bulunan ABD Ayrıntılar geliyor…

Avrupa Parlamentosu: Türkiye’nin AB süreci dondurulmuş halde kalmalı

Avrupa Parlamentosu: Türkiye’nin AB süreci dondurulmuş halde kalmalı

Elazığ’da sağanak ve dolu etkili oldu

Elazığ’da sağanak ve dolu hayatını olumsuz etkiledi.

Nevşehir’de 74 yaşındaki emekli işçi, aşkı, özlemi ve türküyü volkanik taşlarla işledi

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde yaşayan 74 yaşındaki işçi emeklisi Rafet Topraktepe, dağların eteklerinden topladığı volkanik taşlarla evinin bahçesine yaptığı sanat duvarına şiir, türkü ve şarkı sözlerini işledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir